Евролига

Звезда немоћна пред Барсом у Арени

  • 02.02.2024. 22:10

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 25. колу Евролиге против Барселоне у Штарк Арени 85:76.

Од самог почетка Црвена звезда је имала проблема у фази напада. Фалила је прво организација, а потом се и доста промашивало. А ни у одбрани није била енергична као што су навијачи навикли.

У обе четвртине екипа није изашла из бонуса. Са друге стране Барса је погађала, а одлучујућу предност у првом полувремену направила је на старту друге четвртине када је направила серију 12-2. Ту двоцифрену предност гости су држали током читавог периода и на полувријеме отишли са +13 – 45:32.

Ситуација се у трећој четвртини није битније мијењала. Барселона је контролисала ритам, Звезда јесте покушавала нешто више да уради, али мало шта јој је полазило за руком. Барса је у једном тренутку имала 58:40.

Али тада се Звезда буди и прави серију 9-1 и смањује на 59:49. Ипак, гости су одбили тај налет и на крају треће четвртине имали исту разлику као и на полувремену – 64:51. Имала је Звезда крајем треће четвртине шансу да настави серију и да се примакне на једноцифрен минус, а и имала је почетком четврте четвртине пар добрих одбрана. Али све то нису испратили кошеви и тако је Барса очувала безбједно растојање, које је задржала до краја утакмице.

Код побједника сјајан је био Брисуела, који је одиграо утакмицу каријере постигавши 20 поена. Одличан је био и Јан Весели са 16 поена и осам скокова, а двоцифрени је још био Лапровитола са 12 поена. На другој страни Недовић је био најефикаснији са 21 поеном, али уз шут за два 4/9 и за три поена 3/7. Двоцифрени су још били Јаго са 13 поена и седам асистенција, као и Џоел Боломбој који је поред 12 поена имао и 10 скокова.

Наредно искушење у Евролиги Звезда поново има у Арени за седам дана. Прије тога мора да иде у Подгорицу у оквиру АБА лиге у понедјељак.

(СпортКлуб)

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)