Савладали Партизан

Звезда је шампион АБА лиге

  • Извор: АТВ
  • 19.05.2024. 22:43

Кошаркаши Црвене звезде шампиони су регионалне АБА лиге.

Они су у трећем мечу финалне серије савладали Партизан резултатом 82:76 , чиме су на три добијене утакмице убједљиво освојили титулу регионалне лиге.

Био је то шести узастопни тријумф тима Јаниса Сферопулоса над екипом коју води Жељко Обрадовић.

Звезда се тако домогла другог трофеја у сезони, будући да је у фебруару у нишком “Чаиру” освојила и Куп Радивоја Кораћа. Тим са Малог Калемегдана је и у том финалу био бољи од Партизана.

Звезда је далеко боље кренула трећи меч ове финалне серије, успјели су да направе велику предност на самом старту од 12:4. Ипак, Партизан се вратио, али услиједила је нова серија Звезде, те је настала нова предност од +7, али неколико добрих потеза Аврамовића успјели су да се приближе на свега два поена заостатка.

У другој четвртини настављено је да се игра у налетима. Партизан је у једном моменту успио да дође до изједначења, на резултату 33:33, међутим услиједила серија црвено-бијелих од шест поена. Два везана напада где је Давидовац био фаулиран по добијању лопте у рекет су дала четири лака поена са пенала.

Трећа дионица је била препуна успона и падова оба тима, иако је Партизан кренуо боље четвртину, велика пауза од око 10 минута је пореметила црно-бијеле.

Након тога Звезда збраја серију поена, али се Партизан у два наврата враћао. Ипак и трећу дионицу Звезда је добила и са још већом предношћу ушла у посљедњудионицу. 

Старт посљедње четвртине није обећавао. Звезда је врло брзо отишла на +10 – 55:65, али су тројке Трифуновића и Понитке дале нову наду, како њиховим саиграчима, тако и навијачима. На моменат се чак заборавило и на пету личну црно-бијелог Бразилца Бруна Кабокла који је се придружио Гилеспију. У Звездином табору је и даље главна ноћна мора био Лука Митровић, а Треј Томпкинс је у моменту засијао као у старим данима и из трка погодио са дистанце.

На мање од минута до посљедње сирене се у Арени осетио страх да би Звезда вечерас могла до титуле у АБА лиги. Ипак, Алекса Аврамовић погодио је тројку за 75:78 и унио драму, а Сферопулоса натерао на нови тајм-аут.

У посљедњих 30 секунди гледали смо максимално испрекидану игру. И једни и други налазили су се на линији пенала. Црно-бијели више нису имали никакве шансе, те је Црвена звезда била та која је вратила пехар регионалног шампионата на полице Малог Калемегдана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.