ABA liga

Zvezda ima prvu meč loptu

  • Извор: Б92
  • 01.06.2022. 12:45

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaće se večeras u trećoj utakmici finalne serije ABA lige, a "crveno-bijeli" imaju prvu meč loptu za odbranu šampionskog pehara.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u trećem meču finala mora da bude čvrsta, koncentrisana i odgovorna na obje strane terena.

"Očekuje nas teška utakmica, ovoga puta pred protivničkim navijačima. Želimo da odigramo još jedan dobar meč, za to je potrebno da budemo čvrsti, koncentrisani i odgovorni u oba pravca", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da njegova ekipa u ovaj meč ulazi kao da nema prednost iz prve dvije utakmice u kojima je bila domaćin.

"Serija se uslovno rečeno seli na teren rivala, u hali koju odlično poznajemo ali pred protivničkim navijačima. Moramo da odigramo još jednu dobru, čvrstu utakmicu u kojoj će biti potrebno da budemo odgovorni, koncentrisani, mirni i da dobro djelujemo na obe strane terena", rekao je Lazić.

Treća utakmica na programu je od 20 časova i 30 minuta, a domaćin je Partizan. Trener "crno-bijelih" Željko Obradović pokušao je da stiša tenzije.

"Utakmica broj tri. Znamo da Zvezda ima ogromnu prednost od 2:0 i mi moramo da damo sve od sebe kako bismo dobili utakmicu i nastavili finale", rekao je Obradović za zvanični sajt kluba.

Kapiten Partizana Rade Zagorac izjavio je da su "crno-bijeli" spremni za meč.

"Mislim da je serija do sada bila kvalitetna, kada su u pitanju košarkaške stvari. Mislim da se nadmeću dvije jako dobre ekipe koje njeguju malo drugačiji stil igre. Nema tu prostora za velike promjene između utakmica. To su finese, tako će biti i ovog puta i mi se spremamo za treću utakmicu", istakao je Zagorac.


  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.