Тренер КК Партизан

Жељко Обрадовић за АТВ: Настављамо да се боримо, све мисли усмјерене на Куп

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 19:39

Убједљивим тријумфом против Игокее у 20. колу АБА лиге резултатом 98:52 кошаркаши Партизана вратили су се на побједнички колосјек.

"Црно-бијели" прекинули су низ од пет узастопних пораза у свим такмичењима и тако на најбољи начин најавили предстојеће окршаје у Купу Радивоја Кораћа. 

Након утакмице тренер Партизана Жељко Обрадовић у разговору за АТВ поручио је да је до краја сезоне још доста утакмица и да његов тим наставља да се бори како би испунио све циљеве. 

"Важна је свака утакмица. И ова је била из аспекта да смо имали негативне резултате у посљедње вријеме. Мислим да је Игокеа потпуно различит тим у односу на први дио сезоне, и ова разлика није реална у односу на квалитете тимова. Игокеи, наравно желим све најбоље у будућности", поручио је Обрадовић. 

Искусни стручњак имао је само ријечи хвале за атмосферу и подршку коју је његов тим имао синоћ.

"Ово је прилика да се захвалимо свим људима који су дошли да бодре Партизан и који су нас дочекали овдје у Лакташима. Гостопримство које имамо овдје је нешто што је сасвим уобичајено, али није на одмет да се захвалимо свим људима из Игокее на фантастичном дочеку", поручио је Обрадовић. 

Сав фокус сада је усмјерен ка Куп Радивоја Кораћа. "Црно-бијели" поново ће са највећим ривалом Црвеном звездом водити битку за први трофеј у сезони. 

"Прво желимо да видимо у каквом стању ће да буде тим с обзиром на неке проблеме које имамо. Против Игокее смо наступили без четири играча. Видјећемо у каквом су они стању и почећемо припреме за Куп. Наравно, куп такмичење је специфично, то су елиминационе утакмице. Мораш да играш на највећем могућем нивоу и да будем максимално концентрисан уколико желиш да прођеш четвртфинале и да одеш у полуфинале. То нам је једино у глави", изјавио је Обрадовић. 

Шеф струке "црно-бијелих" сматра и да Куп може да буде прекретница сезоне. 

"Имамо још доста утакмица. Како год да се заврши Куп долази на овај или онај начин до опуштања зато што је различито такмичење и увијек треба вратити играче на оно што је послије тога испред нас. Имамо још доста тога и у АБА лиги и у Евролиги. Настављамо да радимо и да се боримо и то је једини начин", закључио је Обрадовић. 

Партизан ће Куп Радивоја Кораћа отворити четвртфиналном утакмицом против Херцеговца у четвртак од 20 часова. Потенцијални "вјечити дерби" могућ је тек у финалу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина