Одлазак легенде

Тужне вијести: Српска кошарка остала без још једног великана!

  • 18.05.2024. 21:11

Тужне вијести задесиле су српску кошарку, пошто је у 79. години преминуо проф. др Миливоје Каралејић.

Тим поводом, саопштењем се огласио и Кошаркашки савез Србије, који се опростио од легендарног тренера.

"Данас нас је напустио један од родоначелника кондиционе припреме професор доктор Миливоје Каралејић. Једини тренер уз Светислава Пешића који има освојене све медаље и трофеје од кадета до сениора на Европским и Светским првенствима. Кроз његове тренинге прошла је плејада врхунских играча Југославије почев од Делибашића, Радовановића, Ћосића, Кићановића, преко Дивца, Кукоча, Рађе, Илића, Ђорђевића, Пецарског, па до Бодироге, Јарића, Ракочевића, Стојаковића, Гуровића…",- наводи се у саопштењу КСС-а.

Током тренерске каријере, Каралејић је радио у Црвеној звезди, Динаму из Москве, Ђирони, Лотоматици, Барселони, Партизану, Алби и Босни, док је био дио и репрезентације Југославије која је постала првак Европе 2001. године, као и првак свијета годину дана касније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.