Majstorski

Srpski basketaši u polufinalu Svjetskog prvenstva

  • Извор: Телеграф
  • 25.06.2022. 17:45

Srpska basket reprezentacija "3x3" u sastavu Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihajlo Vasić, Strahinja Stojačić plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Antverpenu poslije dramatične pobjede protiv tvrdih Letonaca rezultatom 22:17.

Za finale srpski majstori igraće protiv boljeg iz meča Poljske i Belgije (nedjelja).

Prelomni momenti meča pokazali su svu snagu i kvalitet ovog tima, jer kada se "lomilo", kad je trebalo odbraniti koš i napasti na pravi način, momci su bili najbolji. Prvi među jednakima istupio je fenomenalni Dejan Majstorović čija je "dvojka" za 19:17 na 80 sekundi prije kraja moguće bila i prelomni trenutak neizvjesnog finiša, prenosi "Telegraf".

Majstorović je liderski odigrao do samog kraja, poentirao i u narednom napadu Srbije, a onda, na 21:17, novom dvojkom sa "kusurom" ispratio Letonce kući, a Srbiju lansirao tamo gdje joj je i mjesto - među četiri najbolje basket selekcije na svijetu.

Ali ne bi ovo bilo ispravan izvještaj da i ostali ne dobiju redove koje zaslužuju, Majstorović jeste pred kraj najjače povukao i preuzeo odgovornost, ali su dotle sjajno vukli Branković, te Vasić i Stojačić. Posebno je inspirisan bio Stojačić čija je serija 3:0 odvela srpski tim na prvo osjetnije vođstvo (8:5), potom je Vasić preuzeo igru u svoje ruke, vezao svoju seriju za odbijanje naleta Letonaca, ali rival je danas bio žestok i uporan, precizan i tvrd.

Lesmanis je dvojkom odgovorio na Vasićev naet, uveo meč u egal 17:17, ali je tada, rekosmo, Majstorović uzeo stvari u svoje ruke i primirio protivnika, bio savršeno miran i staložen u šutu, junački iznio pobjedu i potvrdio klasu.

Тагови: