Белгија направила ново чудо

Шпанцима "виси" пласман на Еуробаскет! Фурија изгубила и други меч!

  • Извор: Телеграф
  • 25.02.2024. 20:22

Ређају се чуда ове недјеље у квалификацијама за Еуробаскет! Ако вам је невјероватно било то што су Бугари добили Нијемце усред Ботевграда, онда шта тек треба рећи на то што су и Белгијанци срушили Шпанце у Шарлрои, чиме су дефинитивно закомпликовали свој пут ка континенталном шампионату - 58:53!

Ово је Фурији био други пораз у квалификацијама, пошто су и у првом колу поражени од Летоније сензационално на домаћем терену.

Данас смо опет гледали егал, Белгијанци су се маестрално борили и успијевали да одоле свим налетима Фурије, а на око два минута до краја су повели са +5, послије везаних поена Жилеа за три, а потом и Ретина Обаосана за два.

Услиједила је апсолутна драма. Хаиме Прадиља се није снашао на линији за слободна бацања, убацио је само један од два пенала, да би потом Обаосан повећао разлику Белгијанаца на +6 на око минут до краја. Могли су већ полако да се спремају и за славље у Шарлрои.

У посљедњем минуту смо ушли у пенал завршницу у којој је учествовао и кошркаш српског поријекла који наступа за Белгијанце, Милан Самарџић, а који је био половичан. То ипак није коштало Белгију побједе, јер су успјешно привели меч крају.

Белгијанцима је ово на крају била друга побједа у квалификацијама, тако да су се поравнали на врху табеле са Летонцима. Са друге стране, Шпанци имају 0-2, колико имају и Словаци. Дјелује чудно, али Фурији тренутно виси пласман на Еуробаскет. Из групе даље иду Летонци као домаћини и два преостала најбоља тима.

Најефикаснији у тиму Белгије био је Ретин Обаосан са 19 поена, док је Пјер-Антоан Жиле меч завршио са 15 поена. У тиму Шпаније, бољи од осталих били су Дарио Бризуела са 14 поена, као и Жоел Пара који је додао исто толико.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм