Лажни пасош

Скандал у Шпанији: Бившем играчу Реала пријети затвор, Барса хоће да им узму титуле?

  • 09.10.2024. 15:29

Бивши кошаркаш Маркус Слотер суочава се с озбиљним правним оптужбама у Шпанији због наводног фалсификовања пасоша, што му је омогућило да 2015. године игра за Реал Мадрид као играч са статусом ЕУ грађанина.

Према тврдњама тужилаштва, Слотер је користио пасош Екваторијалне Гвинеје који се сада сумњичи да је лажан, што је отворило правну расправу о валидности утакмица и титула освојених током те сезоне.

Клубови попут Барселоне, која је директно погођена овом афером, траже ревизију резултата АЦБ лиге и Купа краља из те године, те инсистирају на одузимању титула Реал Мадриду уколико се докаже превара.

Поред Слотера, сличне оптужбе терете и Ендија Панка, који је, према наводима, заједно са Слотером набавио фалсификовани пасош од бившег играча Рикарда Енгуеме, што додатно компликује ситуацију.

У међувремену, шпанско правосуђе тражи казне које укључују затворске казне за оба играча, док јавност и даље спекулише о томе зашто је потребно било више од четири године да се изда налог за хапшење.

Слотер је већ три године без клуба, а осим домаћих успјеха, Реал је са њим на позицији центра од 2012. до 2015. године освојио и једну титулу Евролиге посљедње године његовог мандата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм