Кошарка

Репрезентативка БиХ водила Њујорк до првог прстена

  • Извор: Агенције
  • 21.10.2024. 08:51

Њујорк Либерти је на домаћем терену добио посљедњи, пети меч великог WNBA финала против Минесота Линкса резултатом 67:62, после продужетка.

Либерти је тиме освојио своју прву титлу у историји.

Најзаслужнија за тријумф била је 30-годишња Јонкел Џонс, кошаркашица са Бахама која од 2019. има пасош Босне и Херцеговине и представљала је ту репрезентацију неколико година.

Џонс је меч завршила са 17 поена и шест скокова, а у цијелом финалу је имала 17,8 поена и 7,6 скокова на 56% из игре, 43% за три и 100% са бацања, чиме је освојила престижну награду за МВП-ја финала.

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Превара на апликацији Тему, људи огорчени

Играчице Либертија до титуле су дошле послије једног изузетно турбулентног меча са више преокрета и јако мало поена у продужетку.

Иако су већином меча губиле, кошаркашице Минкса повеле су са 60:58 послије серије 6:0 на минут до краја.

Услиједио је хаос након што је Бријана Стјуарт промашила оба бацања на 38 секунди, пошто су Њујорчанке затим ухватиле офанзивни скок, па је Сабрина Јонеску промашила два шута за побједу.

Међутим, Стјуарт је поново ухватила лпоту у нападу, добила фаул, а онда погодила оба бацања и изборила продужетак, јер је у наредном нападу Кејла Мекбрајд промашила тројку.

А у продужетку – фестивал промашаја.

Четири од девет постигнутих поена дошли су са линије пенала, а Минесота је постигла само два поена и тако потписала своју "умрлицу".

Поред Џонс, истакле су се Њемице Фајбих и Сабали са 13 поена и седам скокова, док је поменута Стјуарт имала 13 поена, 15 скокова и четири асистенције.

Срушио се хеликоптер, међу страдалима дијете

Срушио се хеликоптер, међу страдалима дијете

Биљежимо и сабласно лошу партију Бријане Стјуарт – познате и као "женски Кари" – која је из игре шутирала 1/19. Хрватица Ивана Дојкић није улазила на терен.

На другој страни Колијер је имала 22 поена и седам скокова, а Мекбрајд 21 поен и по пет скокова и асистенција, док нико више није био двоцифрен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада