Četvrti meč

Posle velikih tenzija, Partizan i Zvezda ponovo igraju za titulu ABA lige

  • Извор: РТС
  • 03.06.2022. 15:09

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće od 18.30 u Hali "Aleksandar Nikolić" četvrti meč finala ABA lige. Tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji, a u slučaju trijumfa obezbijediće novi trofej u regionalnoj ligi i plasman u Evroligu naredne sezone.

Ako pobijedi Partizan, na redu će biti "majstorica", koja je zakazana za ponedjeljak od 20 sati.

Na večerašnjoj utakmici sudiće Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum.

Partizan je domaćin u četvrtoj utakmici, a kako je saopšteno, ulaz će biti omogućen samo vlasnicima sezonskih karata, zbog kazne koju su crno-bijeli dobili poslije incidenata navijača na trećem duelu.

Partizan je uložio žalbu na odluku ABA lige i ako bude usvojena, klub će, kako su najavili, brzo obavijestiti navijače.

Kako je saopštila ABA liga, privremena mjera zabrane i dijeljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih 10 redova tribine A, prvih 13 redova bijele lože, čitav parter 4 senior, ceo parter B, celu plavu ložu i prvih 12 redova VIP lože. Partizan je apelovao na navijače da ne ponavljaju ispade koji su doveli do zatvaranja dela dvorane i da ne vrijeđanju protivnike ili sudije.

Crvena zvezda se nakon poraza oglasila saopštenjem u kojem je navela "da neće i da nema pravo više da ćuti, jer vidi i zna šta se sprema u finalnoj seriji".

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobijedi Crvenu zvezdu kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

"Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobedimo. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na posljednje dvije utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obje ekipe najvažnije", rekao je Obradović u najavi utakmice.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da želi da njegova ekipa odigra dobru utakmicu.