ABA liga

Počinje bitka za trofej

  • Извор: Агенције
  • 27.05.2022. 12:57

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras u 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinju finalnu seriju ABA lige.

Prvi i dosada jedini put Crvena zvezda i Partizan su za pehar igrali u sezoni 2012/13. kada je tim, tadašnjeg šefa struke Duška Vujoševića, u finalu završnog turnira u Laktašima bio bolji 71:63. To je ujedno bilo posljednje finale "crno-bijelih" i posljednja od ukupno šest osvojenih titula, dok je klub sa Kalemegdana dvije godine kasnije započeo dominaciju i u minulih šest sezona samo jednom nije bio najbolji na Jadranu.

“Desilo se ono što se predviđalo, u finalu su Zvezda i Partizan. Naravno, znamo da prednost domaćeg terena može da bude vrlo značajan faktor, pogotovo u ovakvim utakmicama. Ekipa Partizana sastavljena je od jako kvalitetnih košarkaša, mladih, talentovanih, ekipa koja u timu posjeduje igrača koji je osvojio Evrokup, koji su bili na Fajnal-foru Evrolige, koji svojim kvalitetom mogu da prave razliku na terenu. Nije to samo Panter, za kojeg smatram da je na svojoj poziciji jedan od najboljih košarkaša u Evropi. Tu je i Ledej, a jako dobro se sjećamo i partije Avramovića. Nisu samo oni, ima tu još košarkaša, tu su i mladi koji energijom, željom i motivacijom donose dosta timu i pokazuju da je pred njima svijetla budućnost,“ izjavio je Radonjić.

"Crno-bijeli" su osam puta igrali u finalu, prva dva (2005. i 2006) su izgubili, a osim debitantske titule 2007. kada su u finalu pobijedili FMP 2-0, sve ostale pehara osvojili su na završnim turnirima. Partizan je, dakle, u seriji od šest uzastopnih trijumfa u finalnim mečevima…

„Srećni smo i zadovoljni što smo se izborili da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspjeli smo da dođemo do njega. Nama je najbitnije da je posljednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi. Pokušaćemo da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. Imaju inteligentne igrače, koji čitaju odbranu i koji umiju da kazne svako preuzimanje. Moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo,“ naglasio je trener Partizana Željko Obradović.

Utakmica počinje u 20 časova u dvorani Aleksandar Nikolić. 


  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.