Selektor Srbije

Pešić danas bira 12 igrača za Grčku i Tursku

  • Извор: Б92
  • 24.08.2022. 11:01

Selektor Srbije Svetislav Pešić odrediće danas 12 igrača koji će igrati protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

Srbija dočekuje Grčku u četvrtak od 20 časova u Štark areni, a potom u nedjelju gostuje Turskoj u Istanbulu od 19 časova.

Ovim utakmicama "orlovi" počinju drugi, odlučujući krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. igrati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Od povratka iz Hamburga, gdje su odigrali dvije izuzetno dobre test utakmice protiv Italije i Njemačke, "Orlovi" su se zatvorili u dvoranu i rade na detaljima.

Pred njima su dva možda i ključna meča u kvalifikacijama jer Srbija mora da dobije svih šest utakmica (treći rival je Velika Britanija) i da se nada povoljnom raspletu ostalih rezultata kako bi se plasirala na Mundobasket.

Pešić na raspolaganju ima 17 igrača, ali za nekoliko njih, poput Nemanje Bjelice i Alekse Avramovića, se čeka odluka medicinskog tima da li će i kada moći da igraju.

U svakom slučaju, Pešić će u srijedu da izabere 12 momaka koji će igrati u naredne dvije utakmice, a to će vjerovatno biti i igrači koji će se naći u ekipi koja će od 1. septembra učestvovati na Evrobasketu.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм