ABA liga

Partizan uz dosta muke slavio protiv Studentskog centra

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2022. 12:02

Košarkaši Partizana pobijedili su Studentski centar rezultatom 91:82 u meču trećeg kola ABA lige.

Bila je to prva utakmica ekipe Željka Obradovića pred domaćom publikom nakon gostovanja u Zagrebu, Berlinu, Skoplju i Vitoriji i treći trijumf u regionalnom takmičenju u isto toliko utakmica.

Samo 48 sati nakon gostovanja u Španiji i produžetaka u drami protiv Baskonije, "crno-bijeli" su stigli u srpsku prestonicu i bilo je za očekivati da će noge biti „teške“ u ovom meču. Obično nakon utakmica u Evroligi tako biva, a to je i ovaj meč potvrdio. Barem tri i po četvrtine istog.

Najefikasniji je kod Partizana bio Matijas Lesor sa 19 poena od čega je 11 došlo iz slobodnih bacanja, a imao je i četiri skoka i dvije asistencije. Pratili su ga Zek Ledej sa 15 i Dante Eksum sa 13 poena i sedam asistencija.

Dvocifreni su bili još Janis Papapetru sa 12, odnosno Tristan Vukčević sa 11 poena. Pred Partizanom su dva meča u Evroligi protiv Olimpije i Virtusa u Beogradu, nakon čega putuju u Bar gdje će igrati protiv Mornara.

Kod Studentskog centra se istakao Loren Džekson sa 19 poena i pet asistencija, dok je Mateo Drežnjak dodao tri poena manje.