Прва побједа у Еворолиги

Партизан разбио Асвел у Вилербану

  • 12.10.2023. 22:26

Послије Црвене звезде која је офанзивном клиником срушила француски клуб, и Партизан је успио да савлада исти тим, овога пута у Вилербану, захваљујући дефанзивној клиници екипе Жељка Обрадовића. Било је 62:88.

Френк Џексон и Мајк Скот на једној, односно Кевин Пантер и Зек Ледеј на другој страни су водили поентерску битку, гледали смо резултатску клацкалицу, а онда се прикључио и Френк Камински који је са четири узастопна поена донио „Црно-белима“ 15:10. 

Услиједио је период добре игре и једних и других у одбрани, изузетна агресивност, а Партизан је стигао и до максималних плус девет почетком друге дионице, највише је томе кумовао Пи-Џеј Доужер који је унио доста живости у напад свог тима и проналазио је начин како да разбије одбрану противника. 

Два и по минута је требало Асвелу да постигне поен у другој четвртини, али Партизан није стао, Камински је послао лопту Трифуновићу у ћошак за 29:16!

Сви су се забринули за Кевина Пантера када се нашао на паркету, изгледало је као да се повриједио, Обрадовић га је повукао на клупу и није се више враћао на паркет до краја полувремена, сви су се надали да ће га видјети током другог полувремена.

Анђушић је унио нову живост у екипу Партизана, па су „Црно-бели“ држали предност, а послије поена Каминског било је и 24:39. 

Фантастична акција Пантера и Смаилагића послије чега су „Црно-бели“ стигли и до максималних 20 поена вишка. Апсолутну доминацију Партизана потврдио је Ледеј закуцавањем послије промашене тројке Смаилагића, а послије поена Смаилагића Партизан је имао нову максималну предност, 61:38!

Потпуну немоћ Асвела доказао је Нандо Де Коло који је промашио читав обруч приликом отвореног шута за три поена, а онда невјероватна серија Партизана, полагање Аврамовића, закуцавање Нанелија за 65:38 и то све уз техничку грешку домаће клупе! Убрзо је било и 30 поена разлике, све се то дешавало на три минута до краја треће дионице. 

Коначно се појавио и Матеуш Понитка на паркету, као и Балша Копривица, а Партизан је стао, Асвел је везао шест поена, смањили су и на 20 поена разлике, али онда је тек услиједила, вјеровали или не, трећа тројка Партизана преко Нанелија на 8 минута до краја сусрета. 

До тог тренутка Партизан је за три поена шутирао 2 од 13.

На шест минута до краја, сви играчи Партизана су стигли до поена након што се Копривица уписао у стријелце, а онда је Нанели погодио још једну тројку за +28, а онда закување Копривице за повратак највећег вођства!

Тражио је Обрадовић и од кошаркаша Партизана максималну озбиљност када је већ све било ријешено, бјеснио је у једном тренутку крај терена, а Асвел је на крају успио да ублажи предност „Црно-бијелих“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: