Евролигашки дерби

Партизан дочекује Црвену звезду

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2023. 14:08

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде састаће се вечерас у вјечитом дербију у оквиру петог кола Евролиге.

"Црно-бијели" предстојећи меч дочекују са три узастопна пораза у свим такмичењима, док је Звезда ослабљена неиграњем Бранка Лазића и Немање Недовића.

"Да пустимо све ствари које су се издешавале у Црвеној звезди, то није нешто што је важно за нас. За нас је много важније да изађемо са апсолутно другачијом мотивацијом него што је била против Меге и са још већом енергијом. Играћемо у арени пред нашим навијачима, који су увијек радили све оно што могу за екипу, Надам се да ће моји момци то схватити и да ће изаћи са другачијом мотивацијом и енергијом. И то је најважније. Све остале ствари нису битне", рекао је тренер "црно-бијелих" Жељко Обрадовић. 

Нови тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос тријумфом је дебитовао на клупи новог тима. Нада се да ће и вечерас доћи до још једног славља. 

"Прије свега, морам да кажем да је ово веома битна утакмица за оба тима. Наши играчи знају колико је ово важно за наш клуб и организацију. Даћемо максимум на терену, поштујемо Партизан, али ми смо Звезда и борићемо се јако", започео је Сферопулос.

Оба београдска клуба су тренутно на учинку од једне побједе и три пораза у елитном такмичењу. Утакмица је на програму у 18 часова и 30 минута. 


Пратите нас и путем Вибера