NBA

Oštri napadi na Embida: Stvarno bježi od Jokića

  • Извор: Мондо.рс
  • 28.03.2023. 09:01

Džoel Embid je zbog "bola u listu" propustio meč sezone protiv Nikole Jokića, iako je u njemu imao šansu da uz dobru partiju i pobjedu svog tima "podeblja" kandidaturu za MVP nagradu.

Ovako, ostalo mu je samo da bude jak na riječima, kao što je i do sada, pošto je Nikola Jokić kao pravi vođa izašao na teren i vodio svoj Denver do važne pobjede 116:111, iako je imao pravo da poslije svega odmori pred plej-of.

Ispostavlja se da Embid čak četiri godine nije dolazio u Denver "na noge Jokiću", još od nestvarnog preokreta Nagetsa koji su stigli 21 poen razlike u posljednjoj dionici i slavili košem Srbina, pa su zbog toga centra Filadelfije odmah prozivali navijači domaćeg sastava, ali i brojne NBA legende.

Tako se među prvima javio Kendrik Perkins, koji je inače sve vrijeme na Embidovoj strani i prozivao je Nikolu Jokića da "nabija statistiku" i da zbog toga nije MVP, međutim kada je čuo da snažni centar Filadelfije neće igrati, promijenio je ploču.

"Embid stvarno bježi? Ne možeš da presjediš takvu utakmicu. Kada se radi o ovim duelima, moram da kažem da ja imam glas za MVP nagradu. I sigurno ću zapamtiti ovaj trenutak", naglasio je Perkins.

U nevjerici je ostao Kevin Garnet, nekadašnji MVP, koji je očekivao da će Embid izaći na megdan Jokiću, ali se nije pojavio.

"Džoel će stvarno da presjedi ovaj meč ili je stvarno povrijeđen? Mislio sam da na kraju imamo MVP duel da to riješimo, ali je završeno? Džoker protiv Janis protiv Embida...", rekao je Garnet.

Embid je ove sezone odigrao 61 meč u NBA ligi i prosječno je bilježio 33,3 poena, 10,2 skokova i 4,2 asistencije, dok je sa druge strane Jokić odigrao pet susreta više i kraj svog imena ima sljedeću statistiku: 24,9 poena, 11,8 skokova i 9,9 asistencija.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина