Немања Васиљевић

Огласио се директор Црвене звезде

  • Извор: Б92
  • 23.05.2024. 20:43

Генерални директор КК Црвене звезде Немања Васиљевић огласио се након вијести да титула у АБА лиги више не даје предност при додјели вајлдкарти за Евролигу.

То је изјавио Паулиус Мотиејунас, извршни директор Евролиге за Бакетњус, што значи да Звезда, која је недавно у финалу регионалног такмичења добила серију против Партизана са 3-0,  као шампион АБА неће имати сигурно мјесто у Евролиги наредне сезоне.

"У фебруару смо, у канцеларијама клуба, имали званичан састанак са челницима Евролиге, председником Дејаном Бодирогом и генералним директором Паулијосом Мотејунасом, а испред Звезде смо били председник Небојша Човић, председник Управног одбора Жељко Дрчелић, спортски директор Милан Дозет и ја. На том састанку нам је између осталог речено да ће шампион АБА лиге играти Евролигу следеће сезоне", рекао је Васиљевић за Меридиан спорт.

Шок: Звезда није сигуран учесник Евролиге

Шок: Звезда није сигуран учесник Евролиге

Према ријечима Мотиејунаса, коначну одлуку ће донијети клубови Евролиге са сталним лиценцама.

Раније током године, Мотиејунас је најавио да ће вјероватно једна од пет екипа напустити Евролигу наредне сезоне, а у питању су Црвена звезда, Партизан, Алба Берлин, Виртус Болоња или Валенсија.

Неизвијесно је и да ли ће Париз, као освајач Еврокупа играти у елитном такмичењу, а одлуке се очекују током јуна и јула. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина