Trener KK Partizan

Obradović: U finalu moramo još bolje

  • Извор: Б92
  • 23.05.2022. 10:23

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u trećoj utakmici polufinala ABA lige protiv Budućnosti.

"Crno-bijeli" su slavili sa 101:77 i plasirali se u finale regionalnog takmičenja poslije devet godina.

Obradović je takođe istakao da će njegovi igrači u finalu morati da budu još bolji.

"Zadovoljan sam. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, agresivno od samog početka i odbrambeno i napadački, što je rezultiralo time da vodimo na poluvremenu sa pristojnom razlikom. Poslije toga smo nastavili da igramo ozbiljno i u drugom poluvremenu. Čestitike igračima na zasluženoj pobjedi i hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni su neko ko nam stalno daje vjetar u leđa i mislim da to treba da imamo u glavi i kad se budemo spremali za finale koje će početi u petak", izjavio je Obradović.

Iskusni stručnjak kaže da je vidio dosta pozitivnih stvari u igri svoje ekipe. 

"Prije svega smo napadački odigrali tako da smo i čitali odbranu i imali protok lopte bolji nego i u prvoj utakmici ovdje. Međutim, ima i stvari na kojima moramo da insistiramo i da radimo i probaćemo da u ovim danima do finala to korigujemo i da nam ova utakmica da vjetar u leđa da znamo da možemo. Imamo dug prema sebi i navijačima da damo svoj maksimum u finalnoj seriji", dodao je Obradović

Poslije loše utakmice u Podgorici u kojoj nije postigao nijedan poen, "crno-bijele" je do pobjede vodio Kevin Panter koji je meč završio sa 30 poena.

"On je imao ogromnu želju i to je svima bilo jasno. Htio je da igra dalje i kada je ubacio 30 poena, nastavio je da bude agresivan i čestitke na tome. Odreagovao je poslije one utakmice u Podgorici, ne samo napadački, igrao je izvanredno odbranu, bio je agresivan. Od najboljih igrača mora da počne sve, da daju primjer ostalima i onda oni to lakše slijede", zaključio je Obradović. 


  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок