Košarka

Novo iznenađenje: Letonci šokirali Špance!

  • 01.09.2023. 14:05

Košarkaška reprezentacija Letonije savladala je Španiju u prvom meču druge faze Mundobasketa rezultatom 74:69.

Od samog početka utakmice viđena je drama, ekipe su se smijenjivale u vođstvu, a na kraju prve dionice Letonija je imala poen prednosti poslije rezultatske klackalice.

Letonci su na krilima tog jednog poena nastavili da dižu razliku, poveli su i sa sedam poena viška, ali je Španija do poluvremena preokrenula i na veliki odmor otišla sa 32:29.

I opet preokret u trećoj dionici, malo su vodili jedni, malo drugi, a Španci su stigli do čak 12 poena viška u jednom momentu.

Ipak, Letonija je uspjela da istopi razliku i brzo stigne do egala, potom je i povela sa pet poena razlike, uspjeli su Španci da se vrate na posjed zaostatka poslije trojke Brisuele (71:69), ali je on potom ne samo promašio polaganje, već i napravio faul, poslije čega je Kuruc sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na duel.

Najbolji u letonskom timu bili su bivši igrači Partizana, Davis Bertans je imao 16 poena, Rodions Kuruc je dodao 13, a Grazulis, Smits i Zorkis su dodali po 11.

Na drugoj strani Vili Ernangomes je upisao 14 poena, a Brisuela i Garuba su imali po 11.

U drugoj utakmici Grupe L kasnije igraju Kanada i Brazil.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм