У ходнику „Арене“!

Нова драма пред дерби, КК ЦЗ тврди: ''Нанели ударио Лазаревића песницом у главу''

  • 19.05.2024. 13:27

"Џејмс Нанели ударио је песницом у главу Стефана Лазаревића у ходнику испред свлачионица у Арени", пише Меридиан спорт.

„Приликом смјене екипа на шутерском тренингу, играчи су се мимоилазили. У размјени ријечи Лазаревић је питао Нанелија зашто га је давио на претходном мечу, да би Американац ‘одговорио’ песницом у главу“, пише Меридиан спорт.

Мало након инцидента, Кошаркаши клуб Црвена звезда објавио је саопштење и фотографију Лазаревићеве повреде.

Саопштење преносимо у потпуности:

"КК Црвена звезда Меридианбет обавијештава јавност да је у недјељу у преподневним часовима, играч нашег првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као „тешке тјелесне повреде“ након физичког напада од стране играча КК Партизан Џејмса Нанелија.

Инцидент се догодио прије почетка преподневног тренинга нашег тима у Београдској Арени, а том приликом Стефан Лазаревић је задобио повреде које можете видјети у сликама у прилогу испод текста.

КК Црвена звезда најоштрије осуђује овај акт, а због тежине повреде очекујемо реакцију МУП који у овим тренуцима узима изјаве и врши увиђај, али и правосудних органа и судова, јер се ово дјело по Кривичном Закону Републике Србије води као „наношење тешких тјелесних повреда“.

Такође, очекујемо и хитну реакцију АБА лиге на инцидент који је незабиљежен у историји ове лиге и са оваквим посљедицама. КК Црвена звезда Меридианбет упозоравао је на детаље са претходних утакмица који нису санкционисани од стране судија током мечева, али и дисциплинских органа лиге накнадно, а један од тих детаља је ударање и дављење Џејмса Нанелија на утакмици број 2 управо на нашем играчу Стефану Лазаревићу.

Овај напад превазилазе све границе спорта и нормалног, и очекујемо хитне реакције свих одговорних!

КК Цревна звезда Меридианбет је хитно већ поднио дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, спортскомд директору Милији Војиновићу, као и дисциплинском судији и осталим органима лиге!

Очекујемо да играч КК Партизан Џејмс Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења. У супротном та утакмица не може и неће бити регуларна, и не може се осигурати безбједност у утакмици и свих актера исте од тежих инцидената", наводе из КК Црвена звезда.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм