Лоше вијести

Неизвјесна будућности ”вјечитих” у Евролиги!

  • Извор: Б92
  • 10.01.2024. 16:59

Генерални директор Евролиге Паулиус Мотејунас демантовао је могућност да у скорој будућности Партизан и Црвена звезда добију вишегодишње лиценце.

Мотејунас је дао велики интервју за литвански кошаркашки портал "Баскетњуз", у ком је између осталог говорио о шансама Партизана и Црвене звезде да обезбиједе дугорочно мјесто у Евролиги и критеријумима за пласман у такмичење.

"Морамо да се фокусирамо на два различита аспекта. Један су тренутни клубови који играју, њихови навијачи и такмичење у које се придружују, али други дио је да морамо да имамо одрживе клубове. Морамо сви заједно да дођемо до мјеста, гдје улазимо и развијамо тржиште", рекао је Мотејунас о стандардима које Партизан и Црвена звезда морају да испуне да би остали у Евролиги са потенцијалним дугорочним или најмање трогодишњим вајлд картом, преноси Б92.

"Ово је најтежи дио кад си генерални директор Евролиге. Немогуће је све усрећити. Немогуће је доживјети сва најбоља мјеста гдје се игра кошарка. А Београд је једно од најбољих мјеста, очигледно. Али, морамо да имамо бројке иза себе. И погледајте све остале клубове и тржишта која расту", додао је он.

Осврнуо се и на ствари које су кључне за потенцијалне лиценце. 

Дубаи са 150 милиона долара улази у Евролигу!

Дубаи са 150 милиона долара улази у Евролигу!

"Тешко је рећи шта испуњава све оквире због којих стигнете тамо. Али прво, на чему радимо? Која је визија? До којег мјеста стижемо? Мора да буде одрживо, дугорочно, нешто што развија тржиште и цијелу лигу, а не само један регион", додао је Мотејунас.

Мотејунас је истакао да Партизан и Црвена звезда активно предузимају кораке како би стекли повјерење и признање, што им иде у прилог.

"Конкуренција и ниво тимова које имају је много већи. Много боље познају правила лиге јер није прва година, и поштују правила. Дефинитивно напредују. Али и остали клубови такође", прокоментарисао је Мотиејунас.

Литванац је истакао и да су и Виртус и Монако напредовали.

"Погледајте Виртус, који такође има сјајне навијаче и резултате. Гледајте Монако. Имају одличне спортске резултате. Има много тимова за које бих рекао да заслужују да буду у лиги. Не можемо никоме да затворимо врата. То је тежак дио. Не можете имати свакога. Не можете сваког усрећити, али морамо да видимо које критеријуме стварамо да бисмо свима оставили отворена врата", закључио је Мотејунас.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.