Ubojito "oružje"

Ne prestaju pohvale na račun Jokića: "I da šutne nogom, lopta će ući u koš"

  • Извор: Агенције
  • 13.05.2022. 22:37

Košarkaš Minesota Timbervulsa, Patrik Beverli, koji važi za jednog od boljih defanzivaca u NBA ligi, objasnio je kakvo ubojito "oružje" predstavlja Nikola Jokić.

Srbin je proglašen za MVP-a NBA lige drugu sezonu zaredom pa je posljednjih dana jedna od glavnih tema sportskih medija u Americi. Tako su u emisiji “NBA Today” na ESPN-u, o srpskom košarkašu diskutovali Patrik Beverli i Kendrik Perkins, koji je nedavno izjavio da je Džoel Embid “opljačkan” u borbi za titulu najkorisnijeg igrača lige.

Ipak, to mišljenje ne dijeli bek Minesote koji je istakao da je Nikola prosto nezaustavljiv u protivničkom reketu i da je zasluženo došao do MVP priznanja.

– Uradio je to u Zapadnoj konferenciji za koju smatram da je najbolja. Kada primi loptu u reketu imam osjećaj da bi ušla u koš i da je šutne nogom, i ozbiljan sam. Svrstao bih ga u najbolji šest centara svih vremena – istakao je nekadašnji košarkaš Olimpijakosa, nakon što je Perkins rekao da je Nikola među 15 najboljih visokih igrača u istoriji lige, prenosi Sportal.

Zatim je o Jokiću progovorio i Perkins, koji je sada ipak malo spustio loptu. Iako je istakao da je glasao za Embida, Perkins je priznao da nema ništa protiv Srbina.

-Jesam, glasao sam za Embida, ali nemam ništa protiv Jokića. Srećan sam što centri preuzimaju NBA – rekao je Perkins I dodao:

– Pod jedan, on je jedan od najvještijih centara u istoriji NBA. Pod dva, važna je priča koja je iza vas. Draftovan u drugoj rundi. Plus nema neke atletske sposobnosti i da bi dominirao ovakvo potrebno je mnoge drugih vještina – ističe Perkins.

Тагови: