Predsjednik Republike Srpske

Milorad Dodik za ATV o velikom jubileju KK Igokea: "Ponosan sam što je klub opstao"

  • Извор: АТВ
  • 09.09.2023. 20:27

Predsjednik Republike Srpske i jedan od osnivača KK Igokea Milorad Dodik nastupio je danas za ekipu veterana kluba koji slavi veliki jubilej, svoj 50. rođendan protiv prijatelja kluba.

Poslije mnogo vremena, Dodik je obukao dres, postigao poene i vratio se u djetinjstvo kada je bio jedan od prvih koji su ubacivali loptu u mrežu u tada tek osnovanom Košarkaškom klubu Potkozarje, koji danas nosi ime Igokea.

U razgovoru za ATV, Dodik je poručio da je ponosan što klub za pola vijeka nije imao prekid u funkcionisanju, čak ni u ona najgora vremena.

- Uvijek mi je drago, radujem se svakom uspjehu. Kad se klub formirao, bio sam jedan od viših momaka u Aleksandrovcu. Odmah su me izabrali u tim. Poslije nekoliko godina postali smo ozbiljan klub u krajiškim okvirima. Igokea je opstala, nije uobičajeno da se u maloj sredini kao što je Aleksandrovac održi klub toliko dugo u ovim dimenzijama. Nijednu godinu nismo imali prekid u funkcionisanju za 50 godina. Okupljali smo se i tokom rata, igrali smo vikendom i ponedjeljkom se vraćali na ratišta. KK Potkozarje, danas Igokea, imao je žensku ekipu i dame su na početku imale više uspjeha od nas. Sjećam se tih utakmica na terenu od šljake koji smo zajedno pravili. Uz dobru volju tadašnjeg direktora zemljoradničke zadruge Potkozarje iz Romanovaca, asfaltirano je igralište i to je bila velika promjena u našim životima. Najviše vremena proveo sam baš tu u svojim mladim godinama - rekao je Dodik za ATV.

Dodik: Odličan osjećaj ponovo dati koš za Igokeu

Dodik: Odličan osjećaj ponovo dati koš za Igokeu

Ljubav prema košarci predsjednik Republike Srpske uvijek je isticao i pokazivao. Pamti košarkaške početke, prve uspjehe kluba i snove koje su svi zajedno imali.

- Sanjali smo da budemo veliki igrači. Tada su najbolji bili Kićanović, Dalipagić, Delibašić, Ćosić ili Jelovac. To je nama bilo daleko, godine su prošle da smo te igrače vidjeli uživo. Tada je sarajevska Bosna bila veliki klub. Maštali smo da ćemo jednog dana igrati Evropu i da će nam dolaziti veliki klubovi. Kažu, sanjaj da ti se desi. To se sada dešava. Danas je Igokea jedan od najorganizovanijih klubova. Ne znači da smo najjjači, ali po organizaciji smo u vrhu. Naši juniori su osvajači FIBA Lige šampiona. To ne dolazi tek tako. Nisu se oni skupili onako. To je sistem, drago mi je što vidim momke iz cijelog regiona koji žele da dođu u Igokeu - istakao je Dodik.

Pogledajte Dodikovo polaganje na meču veterana

Pogledajte Dodikovo polaganje na meču veterana

Na pitanje da li je teže igrati ili gledati sa strane, Dodik poručuje da toliko voli košarku pa da i u najkomplikovanijim trenucima nađe dovoljno vremena da odgleda utakmicu.

- Ponosan sam što imamo ekipu. Šta bi bilo da je klub propao i da pričam o svojim sjećanjima? Pratim sve, ja gledam i kadete. Ne propuštam utakmice. I kada su Izbori, idem da gledam sve utakmice - rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.