НБА

Маестрални Јокић, нови трипл-дабл и побједа Денвера

  • 22.03.2024. 08:08

Никола Јокић одиграо је још једну партију за анале и захваљујући новом трипл-даблу водио је Денвер до важне побједе над Њујорк Никсима резултатом 113:100!

Јокић је меч завршио са 30 поена, 14 скокова и 11 асистенција и на тај начин је стигао до свог 127. трипл-дабла у каријери када је у питању лигашки дио, а занимљиво је и то да да се попео на четврто мјесто листе франшизе када су у питању украдене лопте и сада их има 799.

Још на полувремену је било јасно да ће Јокић забиљежити нови трипл-дабл, када је имао 16 поена, девет скокова и 10 асистенција, док је Денвер имао само +5 када је у питању предност.

Она је на крају треће дионице отишла на двоцифрену и износила је 88:76, а Јокић је наставио да дијели нестварне асистенције без гледања.

Док је у првом полувремену упошљавао Арона Гордона иза леђа, тако је у трећој дионици једним сјајним пасом нашао Мајкла Портера Џуниора који је убацио тројку за 77:67 средином четвртине.

Јокић као да је на овом мечу ријешио да се искупи за претходни, када је против Минесоте забиљежио само двије асистенције. И то обје средином посљедње четвртине.

А када је у питању посљедња у овом мечу, Никси су у једном тренутку стигли до 90:88, да би Јокић везао четири поена и на четири и по минута прије краја "положио" за 103:94.


Портер је уз Јокића био најбољи играч Нагетса на терену и послије његове тројке за 106:96 било је јасно да ће домаћин изаћи као побједник. Убацио је 31 поен и имао осам скокова.

Џамал Мареј је такође био одличан са 23 поена, Гордон је стигао до 10 поена и осам асистенција, док су остали били далеко испод просјека.

С друге стране, Џејлин Брансон је убацио 26, Ајзеа Хартенштајн је додао 20, Алек Буркс је имао 18, а по 11 Мекбрајд и Дивинћенцо. Бојан Богдановић убацио је само три поена, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм