НБА

Маестрални Брансон послао Ембида на одмор

  • Извор: спортклуб
  • 03.05.2024. 07:32

Прошла је деценија од када су Филаделфија Севентисиксерси изабрали Џоела Ембида као првог пика на драфту и кренули у "процес", али ова славна франшиза и даље нема финале Истока.

Ове године, нема ни полуфинале.

Тамо су се послије шест утакмица за препричавање пласирали Нујорк Никси предвођени маестралним Џејленом Брансоном, омаленим љеворуким мајстором кошарке, који је рано јутрос по нашем времену одиграо симултанку у четвртој четвртини и повео саиграче на мегдан Индијана Пејсерсима у наредној рунди:

Филаделфија – Њујорк 115:118 за 2:4 у серији, уз 41 поен, 12 асистенција и двије изгубљене лопте неуморног Брансона.



Брансон је у утакмицама три, четири, пет и шест биљежио просјечно 41,8 поена, 10,3 асистенције и шутирао са 49,2 одсто успјешности, иако је по правилу проводио 44 и више минута на паркету. 

Нестварно.

Испоставило се да је тројка Џоша Харта на 24,4 секунде до краја преломила драматичан меч у којем је Њујорк имао 11:33 послије осам минута игре, Филаделфија 54:49 пред одлазак на одмор и цијелих 71:61 средином треће четвртине, али…  Захваљујући серијама 0:8 у креацији О-Џија Анунобија и 2:9 поменутог Брансона, утакмица је уведена у егал завршницу у којој су Никси умало испустили осам поена разлике.

Погодак Харта за 111:114 услиједио је послије „2+1“ акције Тајриса Мексија и изједначења на другој страни и означио почетак дуге и напете пенал завршнице у којој ни одлични Донте Дивинћенцо, ни Брансон нису попустили под притиском с трибина приликом извођења слободних бацања. Филаделфији је за крај (сезоне) остао само комичан покушај несуђеног хероја меча, Бадија Хилда, за изједначење уз звук сирене.

Погодио таблу из окрета са девет метара.

Тренер Филаделфије Ник Нурс једва да је користио Хилда у првих пет утакмица серије (2 поена укупно, 0/4 за три, 1/7 из игре), али га је вечерас увео у другој четвртини заједно са Николом Батумом и иницирао нестваран преокрет у којем је Фила са „минус 22“ стигла до пет поена предности пред одлазак на одмор.

Хилд је само у другој четвртини постигао пет тројки, потом додао још двије, али треба рећи да је у четвртој четвртини доживио прави дебакл у покушају да заустави Брансона.

Нурс је мијењао чуваре на „поглавици“ тима из Њујорка, покушавали су и Батум и повремено Кели Убре, али једноставно није било рјешења за човјека који се послије скромне три четвртине „лансирао“ право у орбиту у „клач“ моментима и поенима кажњавао одбрану „1 на 1“, а асистенцијама сваки наговјештај удвајања.

Џоел Ембид био је импресиван три четвртине, али се по навици повукао у пресудним моментима тако да су посљедњи покушај повратка Сиксерса у утакмицу (када је Њујорк повео 99:107 на 3:26 до краја) заправо иницирали Мекси, Хилд и Убре и серијом 7:0 довели серију до климакса.

„Форум“ је био спреман за ерупцију, али се догодио „антиклимакс“ када је одбрана Филаделфије јурећи за Брансоном одлучила да се опклади на Харта и…

…погрешила.

Раније је Индијана савладала Милвоки и пласирала се у полуфинале Истока.

(Спортклуб)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм