НБА

Лукина лекција Минесоти, Далас кренуо по титулу

  • 23.05.2024. 08:31

Кошаркаши Даласа побједом су стартовали у финалу Западне конференције, пошто су на гостовању у Минесоти стигли до "брејка" и вођства од 1-0 у серији.

Маверикси су савладали Тимбервулвсе 108:105 у мечу који су пресудили лидери тима из Тексаса, Лука Дончић и Кајри Ирвинг.

Након што је Минесота елиминисала шампионе Денвер у седмој утакмици претходне рунде, Далас је ријешио да покаже "зубе" од самог старта серије. Лука Дончић је поново бриљирао са 33 поена, шест скокова и осам асистенција, а имао је и три украдене лопте и једну рампу.

Уз њега, сјајан је био је и Ирвинг са 30 поена и 52% шута из игре.

Управо су њих двојица у драматичној завршници били пресудни. Дончић је погодио тројку којом је Далас ухватио прикључак, а потом погоди за "плус четири" на 50 секунди до краја.

Ирвинг је потом на седам секунди до краја погодио оба слободна бацања и тада је постало јасно да више нема наде за Минесоту.

У пораженом тиму се истакао Џејден Мекденијелс са 24 поена, док је Ентони Едвардс уз 19 поена имао и 11 скокова и осам асистенција. Други меч у серији игра се поново у Минесоти у ноћи између петка и суботе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.