Domaćini

KKI Vrbas: Sve spremno za početak turnira "Eurokup 1"

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2023. 19:40

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ ovogodišnji je domaćin kvalifikacionog turnira „EuroCup 1“ u košarci u kolicima, koji će biti održan 10. i 11. marta u sportskoj dvorani „Borik“. Pored Banjalučana na ovom takmičenju nastupiće i Padova Millennium Basket, London Titans, Keln i "Zmaj" iz Gradačca. Pobjednik ove grupe izboriće plasman na završni trunir koji će se održati u Italiji (Kantu).

Sve je spremno za predstojeći turnir, predsjednik kluba Marinko Umičević najavljuje teške utakmice ali i da ekipa cilja na prvo mjesto.

"Mi ćemo se truditi da budemo što bolji, međutim to je teško, ovo su sve profesionalne ekipe. Engleska je dva puta bila prvak svijeta, imaju kolica od tri kilograma titanijuma, a naša su teška dvanaest kilograma," poručio je Umičević.

Kapiten ekipe, Biljana Nedić poziva publiku da bude šesti igrač ekipi, jer im je podrška sa tribina neophodna.

"Jedva čekamo da to sve sutra počne i da odmjerimo snage sa zaista velikim i profesionalnim ekipama. Mi ćemo ostaviti srce na terenu, to je zasigurno," rekla je Nedićeva.

Igrači su obavili domaći zadatak, za sve protivnike su se odlično pripremili.

"Preozbiljni timovi, ali mi smo ih skautovali. Provjerili smo ko je najbolji, na koga najviše treba pažnju da obratimo i nadamo se da ćemo upjeti to realizovati na terenu," istakao je Švraka.

Veliki doprinos turniru dali su Slađana Golić i Dragan Bajić kao promoteri ovog događaja. 

"Drago mi je što zajedno sa g. Bajićem bodrim ekipu i želim istaći da je ovo veliki momenat za grad Banjaluku," rekla je Golićeva.

"Uvijek sam se sa zadovoljstvom odazivao ovakvim pozivima. Želim da čestitam na organizaciji ovako velikog turnira," poručio je Bajić.

Ekipa iz Amsterdama je suspendovana, pa je njihova zamjena KKI Zmaj koji će nastupiti van konkurencije. Zmaj i Vrbas otvaraju turnir utakmicom u 11.15h, a naredni meč igraju London i Keln u 13.30.

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.