Peto kolo evrolige

Kalinić zakucao preko bivšeg saigrača, Barsa odnijela pobjedu

  • Извор: Б92
  • 28.10.2022. 22:54

Košarkaši Barselone i Asvela upisali su pobjede u mečevima petog kola Evrolige.

Španski predstavnik je bio bolji od Olimpije iz Milana rezultatom 74:56 u meču koji je igran u "Blaugrani".

Gosti iz Italije su nešto bolje otvorili meč i imali inicijalnu, skromnu prednost. Bilo je neizvijesno četvrtinu i po, ali je Barsa u pred poluvreme dodala na gasu i na pauzu otišla sa dvocifrenom prednošću.

Do kraja je ona rasla i dostigla maksimalnih +23 kada je bilo jasno da će čitav plijen ostati u Kataloniji.

Centar Barse Majk Tobi je bio najefikasniji kod domaćina sa 13 poena i sedam skokova, dok je Kori Higins jedini bio još dvocifreni sa 11 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je odigrao 17 minuta i za to vrijeme upisao šest poena i tri skoka uz izgubljenu loptu. Imao je i potez za špice kada je zakucao preko svog nekadašnjeg saigrača Nikola Melija.

Kod Olimpije se istakao doskorašnji igrač Barselone Brendon Dejvis koji je bio i najefikasniji akter susreta sa 18 poena i šest skokova. Niko više nije bio dvocifren kod Italijana, a Bili Beron i Devon Hol su imali po sedam poena.

Obje ekipe sada imaju po tri pobjede i dva poraza i u narednom kolu ih očekuju teški zadaci. Barselona će igrati sa do sada neporaženim Fenerbahčeom, dok Olimpija igra sa Realom, piše B92.

U drugom meču Asvel je na domaćem terenu ubjedljivo slavio protiv Baskonije rezultatom 87:61.

Francuski klub je već u prvoj dionici stigao do dvocifrene prednosti koju do kraja nisu ispuštali. Štaviše, uvećali su je do maksimalnih +26 sa kojim je meč i okončan, te tako priredili i iznenađenje kada uračunamo sa kojom lakoćom su savladali goste iz Španije.

Do pobjede ih je predvodio Retin Obasohan sa 13 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je identičan poenterski učinak uz pet asistencija ostvario Džona Metjus.

Kod Baskonije se istakao Rokas Giedraitis sa 14 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je dvocifren bio još samo Darius Tompson sa 11 poena. Na teren se, poslije propuštenog meča protiv Reala u ACB ligi, vratio Markus Hauard, ali je on za skoro 14 minuta na parketu imao učinak od samo pet poena.

Bio je ovo drugi poraz za Baskoniju u nizu nakon perfektnog starta u prva tri kola i u meču sa Makabijem će tražiti prekid te serije. Asvel će na megdan Virtusu u Bolonji.

Petak:

Crvena zvezda - Bajern 78:72

Anadolu Efes - Fenerbahče 79:88

Asvel - Baskonija 87:61

Barselona - Olimpija Milano 74:56

Četvrtak:

Olimpijakos - Monako 76:81

Makabi - Panatinaikos 85:74

Valensija - Alba 87:73

Partizan - Žalgiris 87:76

Real - Virtus 92:95

Тагови: