НБА

Јокић "продавао форе" са баскета, Денвер поново бољи од Портланда

  • 05.02.2024. 07:38

Кошаркаши Денвера побиједили су екипу Портланда резултатом 112:103 у НБА лиги. Српски центар Никола Јокић допринио је тријумфу Нагетса са 29 поена, осам скокова и седам асистенција.

Други пут у свега три дана Нагетси су савладали Портланд и наставили поход ка првом мјесту у Западној конференцији НБА лиге, од којег их још увијек дијеле Оклахома, Минесота и Лос Анђелес Клиперси.

За разлику од претходног дуела, један од најгорих тимова Запада показао је зубе актуелним шампионима. Трејблејзерси су водили скоро 36 минута, имали су почетком другог квартала и највећих плус 14, али је Денвер крајем треће четвртине први пут преузео вођство и није га испустио до посљедњег звука сирене.

Српски кошаркаш Никола Јокић био је на препознатљивом нивоу - предводио је побједнички тим са 29 поена, ухватио је осам лопти и подијелио седам асистенција.

Сомборац је из игре погодио 12 шутева из 20 покушаја (1/3 за три поена), а промашио је једно слободно бацање - 4/5. Уписао је у статистику и двије украдене лопте.



Џамал Мари је забиљежио дабл-дабл учинак са 21 поеном и 10 асистенција. Био је на 50 одсто шута из игре (8/16). Добар допринос са клупе дао је Пејтон Вотсон са 12 поена, колико су убацили и Мајкл Портер и Арон Гордон. Двоцифрени са 11 поена био је и Кентавијус Колдвел-Поуп.

Међу играчима Портланда, распуцан је био Деандре Ејтон са 27 поеном, као и Анферни Симонс са 26. Двоцифрен учинак имао је још само Тумани Камара - 10 поена, преноси РТС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: