НБА Лига

Јокић немоћан, Денверу пријети метла

  • Извор: Агенције
  • 07.05.2024. 07:57

Кошаркаши Денвер Нагетса изгубили су од Минесоте Тимбервулвс 106:80, у другој утакмици полуфинала Запада.

У ери Николе Јокића ниједна екипа није овако понизила Денвер и видјећемо хоће ли актуелни шампиони моћи да се опораве послије оваквог нокаута.

Тимбервулвси сада 2-0 и пред својим навијачима ће имати шансу да заврше серију и ометлају тим из Колорада.

Никола Јокић је утакмицу завршио са 16 поена, 16 скокова и осам асистенција, 5-13 из игре и четири изгубљене лопте.

Катастрофалан је био Џамал Мареј са осам поена и 3-18 из игре. Гордон је убацио 20 поена.

У побједничком тиму, Таунс и Едвардс су постигли по 27 поена, а Вокер и Рид по 14.

Нагетси су готово сваку утакмицу од старта плеј-офа започињали лоше, а ништа другачије није било ни овога пута. Вулвси су били ти који су имали иницијативу и од првог минута су имали контролу над утакмицом.

Није играо Денвер толико лоше, углавном је био егал током првих 12 минута, међутим, лоше је екипа Мајкла Мелоуна завршила овај период, те су гости имали +8, 20:28.

Друга четвртина била је кључна за наставак утакмице. Нагетси су лошу игру с краја прве четвртине у другу и Тимбервулвси су то искористили. Посебно импресивна је била одбрана гостију из Минеаполиса.

“Вукови” су жаргонски речено пребили Нагетсе, нису им дали да дишу, судије су допустиле такву игру и домаћин је био немоћан. Предност Минесота је само расла и на полувремену су имали чак +26, 35:61.

У наставку утакмице Тимбервулвси су наставили да газе Нагетсе. Предност је ишла и преко тридесет поена и све је мирисало на катастрофу домаћина.

Крајем четвртине, Денвер је успио да направи серију, али не велику... Дошли су од -32 до -22, што вам доста говори о томе.

На тренутке је екипа Мајкла Мелоуна заиграла добро у четвртој деоници, на -19 је имала неколико посједа да додатно смањи заостатак, али једноставно није могла.

Вулвси на крају веома убједљиво долазе до побједе и вођства у серији 2-0.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.