Игокеа неће бранити титулу

Игокеа испала у полуфиналу: Босна у борби за трофеј Купа Мирза Делибашић

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2024. 22:01

Игокеа неће бранити трофеј побједника Купа Мирза Делибашић. У полуфиналу је Босна славила убједљиву побједу 86:69.

Босна, која је домаћин завршног турнира је боље почела меч. Водила је Босна 18:8 у првој четвртини и тајм-аут је звао тренер Игокее Владимир Јовановић. Није пуно помогло и након 10 минута игре било је 26:16 за Босну, која је имала велику помоћ навијача.

У другој четвртини имали су највећу предност од 12 поена разлике, а ону од 10 су одржавали већим дијелом другог квартала. Играла је домаћа екипа борбено, одлично су шутирали и бранилац трофеја је имао пуно проблема. Играчи Игокее су били доста нервозни са честим погледом ка судијама, а због приговора је и тренер Јовановић зарадио техничку.

Нови скандал KС БиХ: Најбољи судија из Републике Српске не суди завршни турнир Купа БиХ

Нови скандал KС БиХ: Најбољи судија из Републике Српске не суди завршни турнир Купа БиХ

Углавном су у нападу тражили индивидуална рјешења, али су успјели да смање на 37:30. Босна је одговорила и опет су имали двоцифрену предност 40:30. У финишу је Игокеа пришла на 41:37 и тм резултатом је завршено прво полувријеме.

У трећој четвртини Игокеа је заиграла боље у одбрани и дошли су до првог вођства 47:46. Потом сјајан финиш четвртине домаће екипа која прави серију 13:4 и пред посљедњу четвртину имају вођство 59:51.

Почетком посљедње дионице Босна прави серију 16:0 и има највећу предност 75:51, коју су сачували до краја. Игокеа је у посљедњем кварталу прве поене постигла након пет минута и двадесет секунди игре. Највећу предност домаћи тим је имао када су повели 82:57, пише портал кошарка24.ба.

У побједничком тиму Војин Илић је убацио 19, Харис Ћуревац 14, Донте Карутерс 13, а Миливоје Божовић је дао 12 поена. На другој страни Никола Марић са 18 поена једини двоцифрени.

У другом полуфиналу Широки је био бољи од Леотара 73:66.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм