АБА лига

Игокеа дочекује ФМП

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 11:32

Кошаркаши Игокее дочекују вечерас ФМП у посљедњој утакмици шестог кола АБА лиге.

Игоси су у серији од четири узастопна тријумфа у регионалном такмичењу, а ако је вјеровати традицији побједничка серија требало би да буде настављена и вечерас. 

Тим Владимира Јовановића средином прошле седмице поражен је од Мурсије у Лиги шампиона, а у овом мечу за тим нису наступили Стефан Муди, Марко Јошило и Џеки Кармајкл. Њих тројица су под упитинком и за предстојећи меч. 

"Очекује нас утакмица против екипе која је убједљиво славила у прошлом колу. ФМП игра са великим самопоуздањем и великом енергијом, а покривен је на свим позицијама. Послије овог густог распореда и свих обавеза које смо имали у протеклом периоду, тешког пута и гостовања у Шпанији, очекујемо да на домаћем терену одиграмо пуно боље са већом енергијом и концентрацијом. Имамо кадровских проблема, али то не треба да нам буде изговор и већи мотив. Надам се да ћемо то о чему причамо показати на терену", изјавио је Јовановић.

У изостанку Мудија очекује се већи број минута за младог Огњена Станковића, који је добијао прилике на три утакмице ове сезоне у АБА лиги. 

"Очекује нас тежак меч против агресивне екипе која добро трчи и морамо добро да бранимо њихов контранапад те одбранимо домаћи терен", рекао је Станковић.

Утакмица у Лакташима на програму је у 18 часова. 

Пратите нас и путем Вибера