АБА 2

Драматичан пораз Борца у посљедњој секунди

  • Извор: Мондо.ба
  • 29.01.2024. 17:11

У првом мечу другог "балона" АБА 2 лиге, Борац у Новом Саду уписао пораз од Златибора, пети ове сезоне у регионалној лиги.

Борац је на други "балон" АБА 2 лиге у Новом Саду отпутовао са скором 3-4, а тим Зорана Кашћелана у првом мечу доживио је пораз од Златибора, и то лаганим полагањем у посљедњој секунди сусрета!

Лидер Друге АБА лиге оправдао је улогу фаворита, али теже него што се очекивало. Након изједначеног првог полувремена, "додао је гас" у трећој четвртини, чинило се да је преломио меч, али је на крају виђена велика драма, у којој су се кошаркаши Златибора боље снашли и дошли до седмог тријумфа у сезони.

Бањалучани су добро парирали фаворизованом Златибору у првом полувремену. У прве двије четвртине виђена је егал игра, а у овом периоду нити једна од екипа није успјела да створи осјетнију предност.

Тотални хаос због ове три ријечи: Евролига послала поруку Ледеју послије дербија

Тотални хаос због ове три ријечи: Евролига послала поруку Ледеју послије дербија

Ипак, средином трећег квартала тим из Чајетине заиграо је много боље. Серијом 4:14 стекао је двоцифрену предност (48:58), а након тајм-аута који је тражио Зоран Кашћелан, Димитрије Николић тројком је одвео Златибор на "плус 13". Водећа екипа друге по јачини регионалне лиге имала је минут и по прије краја треће четвртине и 15 поена предности (51:66), али су Бањалучани серијом 8:0 смањили заостатак пред одлазак на одмор. Посљедњи квартал Златибор је дочекао са седам поена предности, 59:66.

Искористили су "црвено-плави" добар "моментум" с краја треће четвртине, па су почетком четврте пришли на само четири поена минуса (64:68). За четири минута екипа Златибора постигла је само један кош, чиме се отворила шанса Бањалучанима да "истопе" вођство ривала још више. И то се десило. У самом финишу, новом серијом, овај пут 8:0, Бањалучани су изједначили на 76:76 минут прије краја.

Рубио се враћа у Барселону

Рубио се враћа у Барселону

У драматичном финишу Борац је имао шансу за побједу. али је Џерод Вест промашио полагање. Одмах на другој страни, у посљедњој секунди, одбрана Бањалучана "заборавила" је на Јана Ребеца, који је постигао лаке поене и одвео свој тим до тријумфа.

Вук Бошковић бриљирао је са 22 поена, шест скокова и четири асистенције, а двоцифрен учинак забиљежили су и Амсал Делалић (14 поена), Џерод Вест и Санди Грубелић додали су по 11, а Радош Шешлија 10 поена. 

У побједничком тиму Душан Стојичић био је најефикаснији са 15 поена, Виктор Ковачевић и Јуре Шпан убацили су 13, а Димитрије Николић и поменути Ребец, који је донио побједу, по 11 поена.

Сљедећи меч у Новом Саду Борац игра у четвртак против Широког (15.00).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм