НБА лига

Дончићевих 30 поена недовољни против Бостона

  • Извор: АТВ
  • 07.06.2024. 07:22

Кошаркаши Бостона повели су у финалној серији НБА лиге са 1:0, пошто су у свом ТД Гардену савладали екипу Даласа резултатом 107:89.

Мавериксима није помогла ни сјајна партија Луке Дончића, који је меч завршио са 30 постигнутих поена.

Већ послије прве дионице било је јасно да Лука неће моћи све сам и да му је потребна озбиљна подршка саиграча да би могао нешто да направи против моћних Селтикса који имају озбиљну ширину у ростеру.

Лука је био једини расположен играч Даласа у првом полувремену. Међутим, иако је убацио 17 поена у прве двије четвртине, Бостон је на четири минута прије краја првог полувремена у једном моменту имао недостижних +29 (58:29). Блистао је Прозингис који због повреде пропустио добар дио плеј-офа.

У трећој дионици Далас је направио серију, смањио заостатак - у једном моменту пришао на -8 (64:72). Међутим, Бостон је успио да одбија налет ривала, врати високу предност и рутински приведе утакмицу крају.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Џејлен Браун са 22 поена, Прозингис је убацио 20, док је Џејсон Тејтум меч завршио са 16 постигнутих поена.

Дончић је био најефикаснији актер утакмице са 30 поена и 10 скокова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.