Генерални директор КК Дубаи

Дејан Камењашевић за АТВ: КК Дубаи здрава спортска прича и пословни концепт

  • Извор: АТВ
  • 29.05.2024. 18:41

АБА лига озваничила је улазак Дубаија у регионално такмичење идуће сезоне, а јуче је на састанку челника лиге и представника клуба и званично потписан уговор.

Ексклузивно за АТВ о свему овоме, као и плановима и циљевима клуба говорио је генерални директор КК Дубаи, Дејан Камењашевић.  

„Први пут послије четири године смо изашли да појаснимо неке ствари везане за наш пројекат, а тичу се гласина и заблуда које су се дешавале задњих неколико година око нас. Мислим да смо успјели да објаснимо и приближимо људима ко смо и шта ћемо да донесемо региону. Ми смо један бизнис концепт, спортски концепт и здрава спортска прича која је почела уназад неколико година у Дубаију, са људима из овог региона. Имали смо јасну визију да желимо да направимо клуб који ће да буде самосталан и који ће да буде економски стабилан“, започео је причу Камењашевић. 

Поручио да је циљ клуба да буде такмичарски компетитиван. 

„Желимо и такмичарски да будемо компетитивни, да учимо и да се адаптирамо на европске стандарде за које знамо колико су високи. Наши планови су да останемо дуг период на овом подручју, не само да останемо годину дана како су многи говорили. Ово је један озбиљан спортски и пословни подухват у којем иза нас стоји град, држава и много јаки људи. Клуб воде наши људи из региона, ту говоримо о Ђорђу Ђоковићу као нашем директору и човјеку који ће се више бринути за бизнис модел, мени као иницијатору идеје и човјеку који ће више бити посвећен спортском дијелу, односно регионалној лиги. Наравно, ту је још људи из региона који ће бити у склопу наше структуре“, поручио је Камењашевић. 

Доста говора је у претходном периоду било и о изгледу екипе за 

наредну сезону, као и шефу стручног штаба, а Камењашевић каже да је ће о томе више приче бити у наредним седмицама. 

„То су питања која све интересују. Ми смо се тек јуче први пут јавно обратили. Покушавамо да дођемо до још једне лиге, имали смо много понуда. Нама је приоритет био да разговарамо са челницима Евролиге и АБА лиге. Морамо да сачекамо још неколико дана или седмица да видимо шта још тачно играмо поред АБА лиге и онда да саставимо тим и стручни штаб. Ми ћемо сигурно да имамо тим који ће да буде компетитиван, сигурно не са милијардама или милионима, као што су неки говорили. То су небулозе и неистине, не треба насједати на такве финте. Не кријемо да желимо да имамо тим који ће бити окренут играчима који имају искуства у АБА лиги и региону. Ако будемо играли још неко такмичење то ће побољшати наше стандарде у неку руку, као и нашу визију. Жеља остаје иста, да будемо ту, да се такмичимо, учимо и доведемо најбоље људе који могу да схвате шта је Дубаи. Наш пројекат је у зачећу и ово неће бити тако лагано за било кога, а посебно за нас. Нема много времена, очекивања су велика, а морамо све да почнемо од нуле“, изјавио је Камењашевић.   

Домаће утакмице Дубаи ће играти на свом терену, а Камењашевић каже да се и сам пројекат базирао на томе да се направи нешто што нико раније није направио. 

„Ми не купујемо екипу у Европи, као неки из арапског свијета, нити радимо на томе да доводимо све играче, да су све звијезде у нашој екипи. Ми смо жељели да играмо европске лиге, да играмо нашу регионалну лигу која је увијек била језгро, центар и рудник талената и која је давала играче свим лигама свијета. Имам велико поштовање према свим људима одавде. Ми знамо шта желимо, циљ је увијек био да играмо у Дубаију и да тамо ширимо културу кошарке. Она је већ на завидном нивоу, али многи својим незнањем стварају предрасуде које стварају негативан ефекат. Утакмице ћемо играти у нашој дворани која је једна од најбољих на свијету. Екипе из НБА лиге би играле тамо“, прича Камењашевић. 

Логистички је, каже, све веома поједностављено. 

„Што се тиче момента логистике, имамо два лета из Београда сваки дан, Загреба, Љубљане и Подгорице. Не видим ту никакав проблем. Чак мислим да ће неке екипе, на примјер Игокеа, прије доћи до Дубаија него неких других дестинација на које путују како би играли регионалну кошарку. Не видим ту неке компликације за друге тимове, већ за нас, који ћемо морати сваке седмице да летимо“, закључио је Камењашевић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.