NBA

Boston na pragu finala i najvećeg preokreta u istoriji NBA lige

  • Извор: РТС
  • 28.05.2023. 08:54

Košarkaši Bostona pobijedili su Majami rezultatom 104:103 i tako izjednačili na 3:3 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Koš za pobjedu gostiju postigao je Derik Vajt u posljednjim trenucima meča.

Boston je postao tek četvrti tim koji je u istoriji NBA plej-ofa uspio da nadoknadi 0:3 u seriji, pa će na svom terenu imati priliku da izbori plasman u finale i postane prva ekipa koja je poslije tri uzastopna poraza napravila preokret i prošla dalje.

Košarkaši Bostona su čuvali rezultatsku prednost tokom gotovo cijelog meča, imali su sredinom trećeg perioda i najvećih plus 13, ali je Majami u posljednjoj dionici istopio zaostatak, a onda zahvaljujući DŽimiju Batleru stekao i poen prednosti na tri sekunde prije kraja utakmice.

Batler je uspio da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena, pogodi sva tri penala i donese svom timu vođstvo - 103:102.

Gostima su za posljednji napad preostale tri sekunde. Markus Smart je preuzeo odgovornost i pokušao da pogodi trojku iz teške situacije.

Promašio je, ali je Derik Vajt kaznio neopreznost odbrane rivala i stotinku prije zvuka sirene vratio loptu u obruč za dva poena vrijedna pobjede i ostanka Seltiksa u seriji.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tejtum sa 31 postignutim poenom, 12 skokova i pet asistencija. Pratili su ga Braun sa 26 i Smart sa 21 ubačenim poenom. Јunak Vajt postigao je 11 poena.

Među košarkašima iz Majamija istakao se DŽimi Batler sa 24 poena pored svog imena. Kejleb Martin je postigao tri poena manje, dok je 15 dodao Vinsent.


Poslije Niksa 1951., Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao tek četvrti tim koji je uspio da u plej-of seriji nadoknadi minus poslije tri vezana poraza.

Za dva dana pokušaće na svom terenu da ispiše novu stranicu košarkaške istorije i postane prvi tim koji je poslije 0:3 režirao potpuni preokret.

Najbolji tim sa istoka u finalu NBA lige čekaju Denver nagetsi i Nikola Јokić.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.