Огласио се

Агент Џејмса Нанелија: Партизан покушао да га осрамоти и заустави у тражењу посла негдје другдје

  • Извор: Агенције
  • 23.08.2024. 20:09

Бил Неф, агент који заступа Џејмса Нанелија, обратио се медијима поводом навода из Партизана. Послије двије сезоне поуздани бек шутера напушта клуб из Хумске, а његов агент одлучио је да се поводом свих претходних дешавања огласи писаним путем.

Подсјећања ради, амерички кошаркаш се у мају прошле године, пред трећу утакмицу финалне серије сукобио са кошаркашем Црвене звезде Стефаном Лазаревићем, а потом је тренер црно-бијелих Жељко Обрадовић одлучио да Нанели не игра одлучујући дуел.

Предсједник KK Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да је против Нанелија покренут дисциплински поступак, да би само пар дана послије тога било објављено да Американац више није кошаркаш Партизана.

Због свега тога огласио се Нанелијев агент Бил Неф, а његову поруку преносимо у цјелости.

Партизан се огласио због Нанелија:

Партизан се огласио због Нанелија: "Примио је сав новац"

„Желим да коментаришем посљедња дешавања у име Џејмса Наналија, играча кога заступам.

Клуб Партизан наставља са нападима на Џејмса у медијима и на свом сајту. Нападају га јер навијачи знају да је крварио за Партизан током двије претходне кошаркашке сезоне. Био је миљеник навијача и жељели су да се Џејмс врати. Дакле, Клуб осјећа потребу да оправда Џејмсово избацивање из Клуба.

Прије утакмице број три у прошлосезонској АБА шампионској серији, играч Црвене звезде који је осјетио да му је Џејмс учинио нешто лоше у другој утакмици серије, пришао је Џејмсу и ставио руке на Џејмсов врат. Ниједан тренер/функционер Партизана није био ту да спријечи ескалацију овог играча Црвене звезде. Док је био прикован за зид и оклизнуо се, Џејмс је замахнуо да се ослободи, а ударац је био снажан и играч Црвене звезде је задобио модрицу. Партизанов Џејлин Смит и други играчи Црвене звезде су на патосу ходника склонили играча Црвене звезде са Наналија. Партизанов тренер је одлучио да те вечери не игра са Џејмсом на терену и Партизан је изгубио трећу утакмицу, чиме је серија окончана. Иако се бранио, Партизан је одлучио да више никада не игра са Џејмсом у наредним утакмицама Српске лиге, чиме је завршио сезону.

Нанели се огласио након сукоба са Лазаревићем

Нанели се огласио након сукоба са Лазаревићем

Од тада, Партизан је уложио одлучне напоре да заустави Џејмсове покушаје у тражењу запослења негде другде, истовремено покушавајући да га осрамоти, да оправда своју одлуку пред својим навијачима. Али навијачи знају боље и можда је најбољи показатељ свега кога је тренер Жељко Обрадовић користио највише у прве две финалне утакмице против Црвене звезде. Да више не игра са Џејмсом је несумњиво била тешка одлука за тренера Обрадовића, јер је у најмање четири наврата тражио од Џејмса да настави са Партизаном у наредним сезонама док се не пензионише. Са оним што се догодило, Џејмс је кренуо даље и пустиће да судови и арбитри у овом тренутку одлуче о томе да ли су накнадни поступци руководства Партизана, које смо одлучили да у овом тренутку не откривамо, оправдани.

Предсједник Партизана је говорио о Џејмсовој тучи и о томе колико је она била непријатна након метежа клуба из претходне сезоне са евентуалним шампионом Реал Мадридом у плеј-офу Евролиге, како би то могло да утиче на његове шансе за лиценцу у Евролиги. Не знам како Евролига одлучује о тим стварима, али можда би требало Партизану да се више фокусира на то како се опходи према својим садашњим и бившим играчима. Несугласице попут ових са играчима не треба да се изнесу у јавности, посебно када су играчи као што је Џејмс дали толико клубу“, навео је Бил Неф, агент Џејмса Нанелија, преноси Моцарт спорт.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: