Uhapšeni

Zlatko Lagumdžija pokraden u tržnom centru, kradljivci mu sa kartice izvukli 10.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 14:38

Policija je u sarajevskoj opštini Novi Grad uhapsila je dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa. Federalni mediji javljaju da je opljačkan Zlatko Lagumdžija.

Uhapšeni su S.R. (37) iz Zvornika i maloljetnik rođen 2005. godine, a oni se sumnjiče da su krađu počinili na štetu Z.L. iz Sarajeva. Federalni mediji su objavili da je žrtva krađe Zlatko Lagumdžija, bivši predsjedavajući Savjeta ministara BiH, a pokraden je u jednom tržnom centru u Sarajevu.

“Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području opštine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima”, naveli su u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako je i sam Lagumdžija potvrdio za Raport, ukraden mu je novčanik u kojem se nalazila određena svota novca, kao i bankovna kartica s koje je, u međuvremenu, potrošeno oko 10.000 KM.

"Netačno je da mi je opljačkan stan i da je mi je opljačkan novac. Evo šta je tačno bilo. Po povratku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dva lica ukrala novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu naveče, ja sam to u nedjelju prijavio policiji",rekao je Lagumdžija.