Заказана пресуда

Завршено суђење бабици и гинекологу у случају пада бебе у Фочи

У Основном суду у Фочи окончано је суђење гинекологу Владимиру Чанчару и бабици Биљани Кулић, оптуженима у случају пада бебе у Универзитетској болници у Фочи. Изрицање пресуде је заказано за четвртак, 25. јула, у 12 часова.

Ради се о члановима медицинског тима који су 19. августа 2022. године породили Јовану Весић из Требиња, након чега је њена тек рођена дјевојчица Ј.В. пала на под и задобила тешке повреде.

Беба са стола пала на под

Оптужницом, Чанчару и Кулићевој на терет је стављено нехатно кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи, за које им пријети казна од једне до осам година затвора.

ЕКСКЛУЗИВНО: Љекар и бабица оптужени због пада бебе у Фочи!

ЕКСКЛУЗИВНО: Љекар и бабица оптужени због пада бебе у Фочи!


У оптужници се наводи да се Кулићева и Чанчар нису придржавали правила струке при пружању медицинске помоћи. Као посљедица неадекватног поступања беба је, након порођаја, Кулићевој пала на под са помоћног стола и задобила тешке повреде.

Чанчар ”прећутао” пад родитељима

Чанчар је оптужен да је пропустио да о томе обавијести родитеље бебе, а затим да је пропустио да предузме све мјере и радње у циљу благовременог указивања медицинске помоћи новорођенчету.

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Родитељи бебе која је испала докторима: Нећемо одустати док правда не буде задовољена

Усљед тога код новорођенчета су наступиле тешке повреде опасне по живот и значајно погоршано здравствено стање, због чега је превезена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је хитно оперисана и успјешно се опоравила.

Осуђени за примање мита

Након што се сазнало за цијели случај против Чанчара је покренута истрага и за примање 400 КМ мита од оца бебе, а против медицинске сестре Гордане Соколоволић због примања мита у износу од 100 КМ. Обоје су осуђени након што су споразумно признали кривицу. Чанчар на шест мјесеци затвора и новчану казну од 20.000 КМ, а Соколовићева на условну казну од шест мјесеци, са роком провјере од три године.

Истрага о нестанку бебе: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

Истрага о нестанку бебе: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске није аболирало ни оца бебе Данијела Весића који је осуђен на новчану казну од 5.000 КМ због давања мита.

Подерао новчанице и бацио их на кревет породиље

Према резултатима истраге Чанчар и Соколовићева су, након што се сазнало за пад бебе, покушали да врате новац оцу.  Чанчар је дошао у болесничку собу Весићеве супруге и пред свједоцима је поцијепао 400 КМ, те их бацио на кревет на којем је лежала. Весић му је рекао да му "не узнемирава жену" и да узме новац. Чанчар је то и учинио и изашао из собе. Новац је покушала да врати и медицинска сестра Соколовић, о чему постоји и видео снимак који је забиљежен мобилним телефоном.

Истрага о нестанку бебе: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

Истрага о нестанку бебе: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

Подеране новчанице, уз 100 КМ које је узела Соколовићева, су чак седам мјесеци стајале у ладици стола у амбуланти и Чанчар их је 16. марта 2023. године добровољно предао полицији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.