Detalji obračuna pet žena

Zaova i njena kćerka zbog kuće napale bivšu snahu

  • 24.08.2019. 13:58

Podjela imovine bivših supružnika motiv je za brutalnu tuču u kojoj je učestvovalo pet ratobornih žena. Slučaj, o kojem bruji BiH ali i region, odigrao se juče oko 16 časova u gradačačkom naselju Vučkovci.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je D. M. diobom bračne imovine dobila pola kuće, sa čime se nisu mogle pomiriti zaova i njezina kćerka. Tako su skovale plane i napale snahu. U tuču su se uključile još dvije žene, a svi akteri žive u inostranstvu.

Slučaj je pripadnicima Policijske uprave Gradačac istog dana u 16.25 prijavila R. M. (39). Prema navodima iz prijave, S. J. (55) je prijetila i upućivala psovke njezinoj kćerki. Potom je S. J. sa nekoliko žena došla u privatnu kuću R. M. gdje je došlo do okršaja. Kako saznaje Avaz, sijevale su pesnice na sve strane, a bilo je i težih udaraca.

Akteri makljaže D.M., R.M., A.V., S.V. i H.M. zatražile su ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gradačcu. Povrijeđene S.V. i H.M. zadobile su teže povrede pa su zbrinute u tuzlanskoj bolnici.

U slučaj se uplelo i nadležno tužilaštvo koje je otvorilo opsežnu istragu. U toku je saslušanje aktera incidenta i kvalifikacija krivičnih djela.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм