Његов отац их одвео

Жандармерија опколила колибу осумњиченог за убиство Данке Илић

  • Извор: Курир
  • 04.04.2024. 16:57

Отац Срђана Ј., осумњиченог за убиство дјевојчице Данке Илић, одвео је жандармерију у близини села Луке гдје се сумња да је бачено тијело.

Жандармерија тренутно претражује колибу породице Јанковић, пише Курир.

Мјесто је ненасељено, а велики број припадника жандармерије је на терену.

Ово су осумњичени за убиство Данке Илић

Ово су осумњичени за убиство Данке Илић

Подсјетимо, полиција у Бору ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор Срђана Ј. (50) из села Лука и Дејана Д. (50) из села Злот под сумњом да су убили малу Данку Илић (2).

Тужилаштво у Зајечару се огласило и саопштило да је осумњиченима, одређено задржавање, као и да се прикупљају докази за вођење кривичног поступка.

"Убио је Данку, а има унуку мало старију од ње": Мештани о осумњиченом за стравичан злочин

Министар полиције је рекао да је комплетан терен претраживан читавих пет пута од стране свих могућих служби и средстава.

"С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом 'фиат панда' у улици Радомира Путника ударио у пјешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Д.Д. тијело дјевојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на 'Старобањском путу' код Бора гдје су тијело избацили са десне стране пута“, каже извор близак истрази.

Огласило се Тужилаштво о убиству Данке Илић

Огласило се Тужилаштво о убиству Данке Илић

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13:52 часова, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, дјевојчица нестала.

"С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на путу усљед чега је предњим десним дијелом возила ударио у дјевојчицу и усмртио је“, наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

Нови детаљи: Један од убица ишао у потрагу за Данком, други се крио

Нови детаљи: Један од убица ишао у потрагу за Данком, други се крио


Осумњичени за Данкино убиство јуче усликани у Бањском пољу: Ево шта су радили

Осумњичени за Данкино убиство јуче усликани у Бањском пољу: Ево шта су радили


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: