Окружно јавно тужилаштво

Жалба на одлуку суда да се Башевић, Гојковић и Голијанин пусте из притвора

  • 04.09.2024. 15:55

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву уложило је жалбу на одлуку Окружног суда којом су из притвора пуштени директор Шумског газдинства (ШГ) "Романија" Страхиња Башевић, бивши вршиоци дужности директора "Шума Републике Српске" Славен Гојковић и ШГ "Височник" Хан Пијесак Јанко Голијанин.

Тужилаштво је уложило жалбу на рјешење Окружног суда у Источном Сарајеву о одбијању приједлога за одређивање мјере притвора лицима чији су иницијали С.Г., С.Б. и Ј.Г осумњичених за злоупотребу службеног положаја или овлаштења, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Башевић, Гојковић и Голијанин пуштени из притвора

Башевић, Гојковић и Голијанин пуштени из притвора

Жалба је изјављена због погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и битних повреда одредаба кривичног поступка.

По наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, 26. августа, вршени су претреси на више локација на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а ухапшена су четири лица, чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док се директор Шумског газдинства /ШГ/ "Романија" Страхиња Башевић предао наредни дан Окружном јавном тужилаштву.

Претреси су вршени у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу "Шуме Републике Српске" и шумских газдинства "Романија" са Сокоца, "Сјемећ" из Рогатице, "Височник" са Хан Пијеска и "Панос" из Вишеграда.

Осумњичена лица се терете да су током 2020. године искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијела штету буџету Републике Српске, саопштено је раније из Окружног јавног тужилаштва. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.