Пресуда

За продају кокаина и шмркање у тоалету кафића 20 мјесеци затвора

Окружни суд у Бањалуци осудио је Немању Ајдарића (28) на јединствену казну од 20 мјесеци затвора због трговине кокаином и давања другима да конзумирају ту дрогу.

За кривично дјело неовлаштене производње и промета дроге, због продаје грама кокаина, суд је Ајдарићу изрекао казну од 10 мјесеци затвора, док је годину дана добио за омогућавање уживања дроге. Казне су му обједињене у јединствену од 20 мјесеци затвора.

У образложењу пресуде судија Зорица Барош је рекла да је Ајдарићу изречена казна испод законског минимума.

Апсурдно: У Српској већа казна за џоинт него за обљубу дјетета

Апсурдно: У Српској већа казна за џоинт него за обљубу дјетета

”Из доказа је утвврђено да је оптужени починио дјела која су му стављена на терет, односно да је продао грам кокаина Миодрагу Т., те да је у два наврата давао дрогу на уживање Немањи Р. и Давиду М. са којима ју је заједно конзумирао”, навела је Барош.

У пресуди се наводи да је Ајдарић 14. августа прошле године  неовлаштено продао грам кокаина Миодрагу Т. за 150 КМ. Дан касније је у кафићу ”Ђера”, раније познат као ”К4”, у тоалет је позвао Немању Р. и Давида М. и на мермерној плочи изнад водокотлића је развукао ”линије” кокаина, коју су ушмркали.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм