Београд

Велика акција у Србији: Падају криминалци, заплијењено 150 килограма дроге

  • Извор: Новости.рс
  • 07.05.2024. 10:25

Припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) УКП МУП-а Србије, по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал (ЈТОК) и уз асистенцију Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) ухапсили су деветочлану организовану криминалну групу и заплијенили више од 150 килограма разних наркотика, највише амфетамина.

У акцији кодног назива "Белведере" учествовале су и полиције Аустрије и Чешке, а у Прагу је ухапшен десети осумњичени припадник ове криминалне групе.

Претресано је 12 локација и то на територији Београда, Новог Сада Ниша, Лесковца и Сремске Митровице.

Пронађено је и заплијењено 142 килограма амфетамина, шест килограма марихуане, 2 литра амфетаминског уља, двије литре киселине, двије вагице за прецизно мјерење, двије вакум пресе, два пиштоља, око 50.000 евра, а привремено је одузето и неколико аутомобила.


Страшна трагедија потресла БиХ: Погинуло двогодишње дијете

Страшна трагедија потресла БиХ: Погинуло двогодишње дијете

Акција "Белведере" траје већ неко вријеме и у ранијем периоду заплијењено је 26 килограма амфетамина и око 10.000 таблета синтетичке дроге МДМА. Једна особа је од раније у притвору у БиХ.

Деветоро припадника ове ОКГ приведено је у ЈТОК и саслушано, послије чега им је на приједлог тужилаштва одређен једномјесечни притвор, преноси портал "Новости".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.