Брчко

Велика акција у БиХ: Полиција претреса због куповине гласова

  • Извор: Агенције
  • 15.10.2024. 17:43

Полиција у Брчко дистрикту наставила је с активностима у циљу истраживања кривичних дјела почињених у оквиру овогодишњих локалних избора.

Након хапшења три особе, данас се у Брчком обављају претреси на више локација, а истрагом су обухваћене додатне двије особе.

Полиција Брчко дистрикта БиХ под надзором тамошњег тужилаштва наставила је активности на истраживању кривичних дјела која угрожавају исправност и интегритет недавно одржаних локалних избора 2024. на подручју тог дијела БиХ.

У којим земљама Европе не опраштају ''дивљање'' у саобраћају

У којим земљама Европе не опраштају ''дивљање'' у саобраћају

"С тим у вези, предузимајући активности у акцији кодног назива КУПАЦ, данас се по претходно прибављеним наредбама Основног суда Брчко дистрикта БиХ, на простору Брчко дистрикта БиХ врше се претресања на више локација због основа сумње да је извршено кривично дјело удруживање ради почињена кривичног дјела у стицају са кривичним дјелом повреда слободе одлучивања бирача. Наставно на активности од 6. октобра 2024. године, данашње истражне активности усмјерене су према још двије особе, обје из Брчког", саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

Иначе, брчанска полиција на дан одржавања локалних избора ухапсила је три особе, међу којима је и Адмира Рамић, коју сумњиче да је подмићивањем утицала на бираче да гласају за одређеног кандидата.

Раније се нисам плашио воде, сада сам престрављен: Заронио 20 метара и открио како људско тијело реагује на притисак

Раније се нисам плашио воде, сада сам престрављен: Заронио 20 метара и открио како људско тијело реагује на притисак

Она је завршила у једномјесечном притвору, а Тужилаштво и Полиција Брчко дистрикта БиХ интензивно спроводе истрагу против ње због сумње да је током септембра и октобра 2024. године, у Брчко дистрикту БиХ, подмићивањем утицала на бираче с циљем да једном независном кандидату за Скупштину Брчко дистрикта БиХ осигура одређен број гласова.

"Сумња се да је А. Р. по претходном договору са С. Т, након што јој је он презентовао спискове 'сигурних' гласача, које је он раније сачинио, предала новчани износ од 650 евра. Она је то учинила у намјери да С. Т. тим новцем плати раније 'осигуране' гласаче да по 50 евра по гласачу, како би по њеним упутствима гласали за независног представника националних мањина", казали су раније из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Погледајте како изгледа најновија дионица ауто-пута у БиХ

Погледајте како изгледа најновија дионица ауто-пута у БиХ

А. Р. и њени саучесници С. Т. и С. Д. ухапшени су на дан избора, 6. октобра, уз претресање станова, просторија и возила које користе. Том приликом одузети су предмети који ће служити као докази у даљњем току кривичног поступка.

Пратите нас и путем Вибера