Претреси на неколико локација

Превара тешка више до 200.000 КМ: Велика акција ФУП-а и МУП-а у Бањалуци, ухапшене двије особе

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 16:56

Припадници Федералне управе полиције (ФУП), у сарадњи с припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Бања Лука, на подручју тог града извршили су претресе на двије локације и ухапсили двије особе.

Ријеч је о И. М. (48) и Ђ. Ј. (33). Они се сумњиче за извршење кривичног д‌јела превара у привредном пословању.

Превару су урадили на начин да су према претходном договору, с циљем прибављања противправне имовинске користи, знајући да неће извршити плаћање наручене робе, 17. јула 2019. године са предузећем "МИ Ракитно" склопили уговор о пословној сарадњи, коју су касније и остварили.

Ждрале и Шљивић пуштени на слободу

Ждрале и Шљивић пуштени на слободу

Као гаранцију су приложили мјеницу без покрића, а тим радњама су оштетили наведено предузеће за 205.000 КМ.

Након извршеног претреса, привремено је одузета одређена документација која се може довести у везу с извршењем овог кривичног д‌јела.

Ухапшени су приведени у просторије Федералне управе у Ливну одакле ће након испитивања, бити предати у законском року надлежном тужилаштву на даљње поступање уз извјештај о почињеном кривичном д‌јелу.

Активности су проведене према наредбама Кантоналног тужилаштва Западно-херцеговачког кантона и Кантоналног суда у Широком Бријегу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм