КПЗ Устиколина

Ужас у БиХ: Чувар брутално претукао затвореника

  • Извор: Кликс
  • 28.04.2024. 15:22

Полицији МУП-а БПК Горажде пријављено је да је синоћ око 22 сата један од чувара у Казнено-поправном заводу Устиколина брутално претукао затвореника, који служи казну у овој установи, због чега му је указана љекарска помоћ.

Затвореник Елдин Херак, према сазнањима Кликса, претучен је док је гледао ТВ заједно са још двојицом затвореника у дневној соби. Чувар их је наводно упозорио да стишају музику, а након што је Херак наводно промијенио канал и утишао звук, замолио га је да угаси телевизор и почео да га удара.

"Чак и да је било шта погријешио, а није, постоје мјере. Међутим, стражар је псовао и ударао Елдина, он је сав у модрицама, био је везан лисицама за кревет и молио је за помоћ, а тај стражар није хтио да помогне, већ га је провоцирао. Тек кад је дошао командир пребачен је у Ургентни центар гд‌је му је указана помоћ", каже извор.

Рус насмрт избо двојицу Украјинаца у тржном центру у Њемачкој

Рус насмрт избо двојицу Украјинаца у тржном центру у Њемачкој

Затворенику је урађен ЦТ и РТГ, има модрице по цијелом тијелу, очи су му затворене и натечене, а сломљена му је зубна протеза, тврди извор. У међувремену је враћен у КПЗ Устиколина гд‌је издржава казну.

"Није ми дозвољено да сликам његово стање, али биће сви докази доступни. Нажалост иако су двојица свједока били заједно с њим, они су затвореници и њима је чувар пријетио да морају написати у изјавама шта им он каже", тврди извор Klix.ba.

Цијели случај биће пријављен надлежним институцијама, али и одговорним лицима у КПЗ Сарајево, од‌јељење Устиколина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)