Акција "Кинг"

УИО и СИПА: Одузет духан и цигарете у вриједности од 288.750 КМ

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2023. 10:32

Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (Сипа) одузела је у неколико акција већу количину дувана, дуванских прерађевина и опреме, вриједности 288.750 КМ.

Ријеч је о акцији "Кинг" усмјереној на спречавање незаконитости у продаји акцизних производа у којој су учествовали службеници УИО из свих регионалних центара у сарадњи са припадницима Сипе.

Код више физичких лица на подручју Бањалуке пронађено је и привремено одузето укупно 27.283 паклице цигарета и 350,7 килограма резаног дувана, као и машина за пуњење цигарета, саопштено је из УИО БИХ.

Како се наводи у саопштењу УИО, одузети дуван и цигарете нису били обиљежени акцизним маркицама УИО, а укупна тржишна вриједност привремено одузете робе процјењује се на 232.000 КМ.

Такође, поступајући у оквиру претходно прибављених обавјештајних сазнања као и пријава грађана, службеници УИО из свих регионалних центара извршили су оперативне провјере на подручју Бањалуке, Требиња, Зенице и Тузле и том приликом је више локација код већег броја физичких лица пронађено 132,5 килограма резаног дувана, 4.971 паклица цигарета и 3.840 комада ручно мотаних цигарета.

"Предметна роба није била на прописан начин обиљежена акцизним маркицама, а њена вриједност се процјењује на 56.750 КМ", саопштено је из УИО.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.