Osumnjičena četvorka

Uhapšeni napadači sa Ilidže večeras pred tužiocemm

  • Извор: Независне
  • 15.01.2023. 12:57

Četvorica uhapšenih mladića koji se sumnjiče da su učestvovali sinoć u napadu na članove ekipe i roditelje djece iz Beograda koja učestvuju na Međunarodnom turniru u malom fudbalu na Ilidži, večeras će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon sto ih ispita postupajuća tuziteljica u zakonskom roku od 24 sata, odlučiće o daljim mjerama“, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.  

Policija Kantona Sarajevo identifikovala je, pronašla i uhapsila četiri lica osumnjičena za krivično djelo "nasilničko ponašanje". Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela uhaošeni su E. B. rođen 2003. godište nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen u opštini Ilidža, H. D. rođen 1995. nastanjen u opštini Ilidža i E. H. rođen 2000. iz Vogošće.

Lica lišena slobode su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se vrši kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedno lice iz Srbije lakše povrijeđeno ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom fudbalu, saopšteno je iz policije.

Pročitajte i:

Zbog napada na roditelje i djecu iz Srbije uhapšene četiri osobe

Novi detalji napada na Ilidži, skandirano: "Ubij Srbina"

Roditelje u Sarajevu napali huligani od ranije poznati policiji


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм