Београд

Ухапшена два полицајца: Глумили пресретаче и узимали паре

  • Извор: Курир
  • 03.10.2024. 14:57

У Посебном одјељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушана су два полицајца из Полицијске станице Сурчин риви због сумње да су 18. августа 2024. године извршили продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

"Сумња се да су они између 2 и 3 часа после поноћи, лажно се представљајући да су припадници саобраћајне полиције, на обилазници аутопута Београд - Ниш од тројице страних држављана, који су управљали моторним возилима аустријских, немачких и енглеских регистарских ознака, узели новац у укупном износу од 210 евра и два таблета, како им, наводно, не би писали прекршајне пријаве. У сва три случаја, осумњичени су користили путничко моторно возило марке BMW на којем су замијенили регистарске ознаке, те су извршили претицање и заустављање са упаљеном свјетлосном сигнализацијом - лед ротацијом и примијенили полицијско овлашћење провјера и утврђивање идентитета", саопштили су из Вишег јавног тужилаштва у Београду и додали:

Брод крцат експлозивом заглављен у Јадранском мору

Брод крцат експлозивом заглављен у Јадранском мору

"У тренутку извршења кривичног дјела Александар Н. је био на боловању, а Стефан Н. није био радно ангажован. Осумњичени су на саслушању негирали извршење кривичног дјела. Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на свједоке и да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.